2022 a început dezastruos pentru Djokovic! Șanse mari să piardă locul 1 ATP la sfârșitul lunii februarie

Novak Djokovic clasament ATP Alexander Zverev Australian Open 2022 Daniil Medvedev Novak Djokovic lider ATP Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 23:08
Data actualizarii: Duminica 16 Ianuarie 2022, 23:09

Daniil Medvedev și Alexander Zverev sunt singurii jucători care îl pot întrece pe Novak Djokovic în clasamentul ATP. 

Novak Djokovic și-a început anul în cea mai nefericită manieră posibilă. Liderul ATP a călătorit în van înspre Australia, unde a fost reținut timp de cinci zile și s-a antrenat fără folos pentru ediția 2022 a Openului Australian, Curtea Federală decizând validitatea deciziei Ministrului Imigrării, Alex Hawke de a-i anula viza. 

Numărul 1 mondial va fi deportat în Serbia, iar judecătorul James Allsop a dispus ca sportivul balcanic să plătească Guvernului Australian cheltuielile de judecată, care se ridică la suma de $500,000. 

Djokovic rămâne lider ATP doar dacă Australian Open nu va fi câștigat de Medvedev sau Zverev

Nefericirea ar fi conturată și mai puternic în cazul în care Novak Djokovic și-ar pierde conducerea în ierarhia ATP. Având în vedere că nu va participa în acest an, Djokovic - campion en-titre al Openului Australian - va pierde toate cele 2000 de puncte securizate anul trecut, urmând să ajungă la un total de 9015 puncte ATP.

În aceste condiții, principalii favoriți la câștigarea trofeului, Daniil Medvedev și Alexander Zverev - ocupanții locurilor 2 și 3 ATP - au șansa de a deveni în premieră număr 1 ATP. 

Atât Daniil Medvedev, cât și Alexander Zverev îl pot întrece pe Novak Djokovic doar în cazul în care vor deveni campioni pentru prima oară la Melbourne. Schimbarea va fi făcută oficial însă doar în data de 21 februarie, când lui Djokovic i se vor deduce punctele câștigate la Australian Open 2021, ediție a cărei finală s-a desfășurat în data anterior menționată. 

În 2021, Medvedev a jucat finala în Openul Australian, cedând în fața lui Djokovic în trei seturi, în vreme ce Zverev nu a depășit niciodată faza semifinalelor în „Slam-ul Fericit”, atingând penultimul act o singură dată, în urmă cu două ediții. 

Inutil de menționat, șefia lui Novak Djokovic în ierarhia mondială rămâne șubredă pe durata acestei ierni, în cazul în care va rămâne nevaccinat și, în consecință, în incapacitatea de a participa la turneele ATP. 

  • 97 dintre tenismenii clasați actualmente în top 100 mondial sunt vaccinați anti-COVID. 
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!