Stranieri

Poveste INCREDIBILA! El e romanul care a dus Steaua in America! De ce e acuzat de RASISM si cum a socat soccerul american

Un roman a ajuns in centrul atentiei in Statele Unite ale Americii.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 22 Aprilie 2011, 09:24
Data actualizarii: Vineri 22 Aprilie 2011, 09:25

Americanii s-au trezit in 2011 cu grupari ULTRAS in MLS. Tobe pe stadioane, scandari si cantece - lucruri pe care ei nu le-au mai vazut pana acum, au venit in tribunele echipelor de soccer. Un roman din galeria Stelei mutat in America este cel care a adus atmosfera de fotbal sud americana si europeana in tara tuturor posibilitatilor.

"Un fenomen neobisnuit s-a intins peste Major League Soccer: nasterea gruparilor de fani care canta, scandeaza si bat la tobe in tribune dupa modelul European si Sud American.", scrie site-ul american Mercury News.

"E fost suporter stelist, a infiintat galeria lui San Jose in 2003 si acum numara 1000 de fani.", scrie Mercury News.com din America.

"Grupurile de suporteri din MLS duc fotbalul la originile Europene, cand suporterii si jucatorii sarbatoreau la o bere impreuna dupa meci", spune Dan Margarit, fondator al gruparii 1906 Ultras, fost membru din galeria Stelei, acum suporter al lui San Jose Earthquakes.

Mersul la stadion ar trebui sa implice familia, nu numai factiunile ultras, iar asta ii sperie acum si pe americani. Ei se lovesc de problemele cu care Europa se confrunta de zeci de ani. Americanii s-au speriat de galeriile ultras aparute in MLS, iar presa din America scrie ca asta afecteaza imaginii de activitate in familie.

Ultrasii sunt acuzati ca au scandari rasiste, insa acestia se apara: "Noi nu avem scandari politice, rasiste sau sexiste. Kobe Bryant zice lucruri mai grave decat o facem noi", spune Dan Margarit.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies