Vineri 22 Aprilie 2011, 09:24

Poveste INCREDIBILA! El e romanul care a dus Steaua in America! De ce e acuzat de RASISM si cum a socat soccerul american


	Poveste INCREDIBILA! El e romanul care a dus Steaua in America! De ce e acuzat de RASISM si cum a socat soccerul american

Un roman a ajuns in centrul atentiei in Statele Unite ale Americii.

Arsenal - Atletico, joi, 22:00, in direct la PRO X! Bucurati-va de fotbal!

Bucurati-va de fotbal in direct la PRO TV! Azi, 21:45 Bayern - Real Madrid in semifinalele Champions League!

Americanii s-au trezit in 2011 cu grupari ULTRAS in MLS. Tobe pe stadioane, scandari si cantece - lucruri pe care ei nu le-au mai vazut pana acum, au venit in tribunele echipelor de soccer. Un roman din galeria Stelei mutat in America este cel care a adus atmosfera de fotbal sud americana si europeana in tara tuturor posibilitatilor.

"Un fenomen neobisnuit s-a intins peste Major League Soccer: nasterea gruparilor de fani care canta, scandeaza si bat la tobe in tribune dupa modelul European si Sud American.", scrie site-ul american Mercury News.

"E fost suporter stelist, a infiintat galeria lui San Jose in 2003 si acum numara 1000 de fani.", scrie Mercury News.com din America.

"Grupurile de suporteri din MLS duc fotbalul la originile Europene, cand suporterii si jucatorii sarbatoreau la o bere impreuna dupa meci", spune Dan Margarit, fondator al gruparii 1906 Ultras, fost membru din galeria Stelei, acum suporter al lui San Jose Earthquakes.

Mersul la stadion ar trebui sa implice familia, nu numai factiunile ultras, iar asta ii sperie acum si pe americani. Ei se lovesc de problemele cu care Europa se confrunta de zeci de ani. Americanii s-au speriat de galeriile ultras aparute in MLS, iar presa din America scrie ca asta afecteaza imaginii de activitate in familie.

Ultrasii sunt acuzati ca au scandari rasiste, insa acestia se apara: "Noi nu avem scandari politice, rasiste sau sexiste. Kobe Bryant zice lucruri mai grave decat o facem noi", spune Dan Margarit.

FULLSCREEN
Galerie Foto
 • /
6 comentarii
 • 22 2011
  erwin E acelas baiat care a facut bannerul cu Becali pleaca din Ghencea!
 • 22 2011
  Gargamel IL VREI LA STEAUA? IL VREI LA STEAUA? IL VREI LA STEAUA? IL VREI LA STEAUA?
 • 22 2011
  iL3g4L La fiecare articol "Il vrei la Steaua?" deja enervanta chestia asta.
 • 22 2011
  The rock Era fain de ajungea un croat sau un sarb sa intemeieze o grupare ultras :D
 • 23 2011
  daN CARE E DIFERENTA DACA ERA UN CROAT SAU UN SARB?
 • 22 2011
  TheArchagenl asa si unde e acuzat de rasism??? deci sa intelegem ca miscarea de Ultras e acuzata nu el sau cum... deci noi care mai intram si mai citim primul lucru care il vedem e titlul, de ce nu are legatura cu articolul??? ne cerem scuze ca mai sunt si oameni care citesc si ii mai duce capul. multumesc
 • 22 2011
  misha BRAVO lui! aMERICANII sunt niste "speriati de avioane" ... nu au idee ce inseamna pasiune.
 • 22 2011
  Lada @ cel cu pasiunea. Noi credem despre noi romanii ca suntem: pasionali la fotbal, buni la pat, avem talent de soferi si descurcareti. La fotbal nu merg decat vreo 2-3000 de spectatori in medie, si aia sparg seminte. Buni la pat am fi, dar n-avem cu cine, ca romancele sunt o natie de frigide scandalagii. Talent de soferi avem, sarim cu levierul cum ne taie unu calea. Ramanem cu descurcareti: oricat de mic ar fi salariul, tot gasim bani de bere. Hai noroc!
 • 22 2011
  wow wow deci sunt socat in sfarsit ati postatsi voi ceva interesant, iar pe k mi sa parut ink un articol gen "il vrei la steaua" am cautat articolul e destul de interesant: pt cei cu un Iq peste medie : http:// www. mercurynews. com / earthquakes/ ci_17902652?IADID=Search-www .mercurynews. com-www. mercurynews. com&nclick_check=1
BRAT