Pentru ca a salvat echipa de la retrogradare, un fotbalist roman a fost angajat la primarie in... Oceanul Indian! Vezi cine e Robinson Crusoe de Romania!

Autor: Sport.ro
Marti 16 Noiembrie 2010, 09:12

	Pentru ca a salvat echipa de la retrogradare, un fotbalist roman a fost angajat la primarie in... Oceanul Indian! Vezi cine e Robinson Crusoe de Romania!

"Naufragiat" in Oceanul Indian, undea joaca fotbal de placere intr-un campionat semiamator, Alexandru Banuta a fost rasplatit de primarul din Saint-Pierre cu un post de functionar la primarie:))

Pentru locuitorii din Saint-Pierre, o localitate micuta din Insulele Reunion, aflata in Oceanul Indian, romanul Alexandru Banuta a devenit erou "national" dupa ce a salvat echipa orasului de la retrogdare. Mai mult decat atat, pentru asta, fotbalistul roman a dost "premiat" cu un post de functionar la primarie, unde va castiga 1.800 de euro pe luna, scrie Evenimentul Zilei.

Fost international roman de juniori, Banuta, de 24 de ani, a fost ales cel mai bun om al echipei JS Saint-Pierroise in partida cu SS Jeanne d’Arc, scor 3-0, in care mijlocasul roman a inscris un gol pentru care a lua o prima de 450 de euro, dublu fata de ceilalti jucatori. "Vineri, cu doua zile inainte de meci, primarul ne-a invitat la masa. A incercat sa ne mobilizeze inaintea meciului cu rivalii de la SS Jeanne d’Arc, promitandu-ne celor fara un serviciu stabil un post in primarie. Dupa meci, primarul a tinut sa ne asigure ca n-a glumit. Mi-a zis sa ma gandesc serios. Imi da un post de functionar in primarie, pentru un salariu lunar de 1.800 de euro", spune Banuta in Evenimentul Zilei.

Alexandru Banuta este nascut in Bucuresti, intr-o familie de bulgari, si a plecat la varsta de 5 ani in Franta, unde a inceput sa joace fotbal la Toulouse Fontaines. Banuta a fost convocat si la echipa nationala de juniori la un moment dat si a evoluat si in Liga I, la Ceahlaul Piatra-Neamt. In Insulele Reunion joaca de placere la o echipa de semiamatori, unde locuitorii nici macar nu au auzit de Romania. 
 


 

Toata Romania vede Romania! Norvegia - Romania, vineri, 7 iunie, 21:45, in direct la PRO TV! Malta - Romania, luni, 10 iunie, 21:45, in direct la PRO TV!

BRAT