Marica, prezentat oficial la Getafe: "Raul m-a ajutat sa ajung aici!" Ce a spus despre noul nume de pe tricou:

Autor: Sport.ro
Miercuri 02 Octombrie 2013, 15:46

	Marica, prezentat oficial la Getafe: "Raul m-a ajutat sa ajung aici!" Ce a spus despre noul nume de pe tricou:

►Pe ei, olteni! Pacos - Pandurii, joi 22:00, IN DIRECT la PRO TV si Voyo.ro!

UPDATE: Marica a fost prezentat oficial la Getafe!

"Am discutat cu Raul, care este prieten bun cu presedintele. L-am intrebat, mi-a spus si m-a ajutat. Sunt atacant si important este sa dau goluri. Important este sa se stie cum joc. Ma doreau mult, de cand am venit aici cu Stuttgart. Pentru mine e important sa inscriu si sper sa marchez de multe ori. Sunt foarte fericit ca ma aflu aici. Getafe este o echipa foarte buna, mereu se doreste sa se realizeze lucruri importante aici. stiu ca e o echipa mica, dar care vrea sa creasca", a spus Marica.

El a precizat ca angajamentul cu Getafe este o etapa noua in cariera sa si ca este "mult mai bine" ca va avea pe tricou scris "Ciprian". "In Romania numele Marica nu inseamna nimic", a mai spus el.

Potrivit As, Marica a menţionat ca selecţionerul Victor Piţurca l-a sfatuit sa semneze cu echipa Getafe pentru ca joaca precum Romania. "Sper sa ajut echipa, sa fac treaba buna", a adaugat fotbalistul.

Noul fotbalist al echipei Getafe, Ciprian Marica, va evolua cu prenumele pe tricou, pentru a se evita orice conotatie negativa, deoarece "marica" inseamna in spaniola "homosexual", informeaza cotidianul Marca.

"Marica? Nu, Ciprian", a titrat Marca, adaugand ca romanul va fi prezentat oficial, astazi, la Getafe. "Ciprian Marica va purta tricoul cu numarul 9, iar pe spate va fi prenumele lui (Ciprian), nu numele (Marica), cum a fost cunoscut toata cariera. Motivul schimbarii este sa se evite ca jucatorul roman sa fie afectat de consecintele sensurilor 3, 4 si 5 ale cuvantului marica, conform dictionarului Academiei Regale Spaniole. Acelea ce se refera la o orientare sexuala si la insultele pe care le primesc persoanele de acest fel", noteaza jurnalul spaniol.

Marca mentioneaza ca in ultimele zile in special pe retelele de socializare au existat discutii in privinta numelui pe care il va avea pe tricou Ciprian Marica. Cotidianul adauga faptul ca printre romanii din Spania exista cativa pe care ii cheama tot Marica si ca acestia nu inteleg decizia clubului Getafe. "Marica este un nume fara conotatii in limba noastra. Ciprian Marica nu este ruda cu mine, desi avem acelasi nume, insa este o mandrie pentru romani ca Marica poate triumfa in Spania", a afirmat o romanca din Spania, conform Marca.

Conform dictionarului Academiei Regale Spaniole, cuvantul marica are urmatoarele sensuri: 1. cotofana; 2. valet de caro; 3. barbat efeminat si cu putina forta; 4. homosexual; 5. insulta cu sensurile de barbat efeminat sau homosexual, sau fara acestea

Sursa: Mediafax

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Alertă de vreme severă în toată țara. Au fost emise coduri de vânt puternic și viscol
BRAT