Banel a CEDAT! Ultimul atac l-a scos din sarite: "Nu mai suport!" Ce a patit in Franta: !!!!!!!!!!

Autor: Sport.ro
Vineri 20 Decembrie 2013, 18:38

	Banel a CEDAT! Ultimul atac l-a scos din sarite: "Nu mai suport!" Ce a patit in Franta: !!!!!!!!!!

►Roda - Ajax, duminica 13:30 LIVE Sport.ro si Voyo.ro! High cu golurile

Banel Nicolita e de doi ani in Franta, insa etnia sa ramane in continuare subiect de discutie pentru jurnalistii francezi.

Site-ul Slate.fr a vrut sa vorbeasca cu Banel despre originile sale, insa fostul stelist i-a refuzat. "M-am saturat, sunt de doi ani in Franta si se vorbeste mai mult despre etnia mea decat despre ce se intampla pe teren. Discut doar despre fotbal, nu despre etnia mea rroma", a transmis Banel prin intermediul ofiterului de presa al lui Nantes. 

Slate.fr scrie despre faptul ca Banel Nicolita e singurul jucator de etnie rroma din campionatul francez, unul cu un salariu de 35.000 de euro pe luna.  

"Nicolita a cucerit fotbalul romanesc in ciuda rasismului. A intrat in Ligue 1 cu toata discretia. Isi asuma originile. Este un fotbalist care apartine unei minoritati pe care trebuie sa o apere sau trebuie doar sa inscrie goluri?

Exista la FC Nantes un fotbalist foarte discret. Nu exista la adresa lui reprosuri, din contra. Este un element bun, eficace pe teren si simpatic, conform celor spuse de coechipieri. Particularitatea sa? Este singurul jucator rrom din Ligue 1.

Banel Nicolita, aceasta este istoria unui rrom care castiga 35.000 de euro pe luna. Istoria unei reusite in ciuda obstacolelor si prejudecatilor. Traim intr-o epoca in care rromii sunt marginalizati atat in Romania, cat si in Franta", scrie Slate. 

Acestia amintesc si despre declaratiile facute de Banel, care a spus ca poarta cu mandrie tricoul Romaniei. "Joc pentru etnia mea si pentru imaginea Romaniei. Vreau sa fiu un exemplu pozitiv pentru imaginea rromilor si sa ofer o imagine buna tarii mele in strainatate. Nu imi e rusine de originile mele. Sunt rom si sunt puternic. Insa, ma simt mai mult roman decat rom".

Cei de la Slate amintesc si despre afirmatia unui jurnalist de la L'Equipe, care a aflat cum a fost primit Banel la Saint Etienne. "La inceput, jucatorii glumeau despre el in vestiar, ceva de genul «Iata-l pe roman, aveti grija la buzunare». Insa la scurt timp a inceput sa fie poreclit Platini de Romania".

Dezastru în trenurile CFR. Oamenii călătoresc în condiții inumane, fără aer condiționat și în mizerie
BRAT
Modifică setările cookies