Romanii fac senzatie in box! Diaconu l-a invins la puncte pe Omar Sheika, Jo Jo Dan l-a nimicit pe Villafane!

jo jo dan Adrian Diaconu Omar Sheika Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 Octombrie 2010, 07:41
Data actualizarii: Sambata 16 Octombrie 2010, 07:43

Adrian Diaconu l-a invins la puncte pe americanul Omar Sheika, intr-un meci desfasurat pe parcursul a zece reprize, la categoria semigrea, si disputat la Centre Bell din Montreal, intr-o gala in care Lucian Bute isi va apara titlul mondial IBF pentru a sasea oara.

Diaconu, cu 26 de victorii la profesionisti, 15 prin KO si doua infrangeri, declarase inainte de acest meci ca in cazul unui esec se va retrage din activitate.

Adrian Diaconu, in varsta de 32 de ani, l-a invins pe Sheika (30-10-0, 21 KO) in unanimitate: 98-91, 97-92, 98-92. Dupa ce a fost aproape trimis la podea de Sheika in repriza a doua, Diaconu si-a revenit si s-a impus in urmatoarele runde.

"A fost o victorie mare", a declarat imediat dupa meci Diaconu, la Radio Romania Actualitati.

Adrian Diaconu a devenit campion mondial WBC la categoria semigrea in 22 iulie 2008, dupa ce detinatorul centurii, americanul Chad Dawson, a refuzat in repetate rinduri sa boxeze cu romanul. Diaconu trebuia sa-si apere pentru prima oara centura in fata challengerului Silvio Branco la 15 noiembrie, intr-o gala programata la Bucuresti, dar care a fost amanata din cauza unei accidentari la mana dreapta a pugilistului roman. Diaconu a castigat titlul mondial interimar la categoria semigrea, versiunea WBC, dupa ce l-a invins, in 19 aprilie 2008, la puncte, pe americanul Chris Henry, intr-un meci disputat la Sala Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform regulamentelor WBC, sa isi puna in joc centura in fata romanului.
La 20 iunie 2009, pugilistul roman Adrian Diaconu nu a reusit sa-si pastreze centura WBC la categoria semigrea, dupa ce a fost invins la puncte de Jean Pascal, intr-un meci disputat la tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost invins de canadianul Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO si o infringere), in varsta de 26 ani, care era atunci detinator al centurii WBO Intercontinental, intr-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize.

In decembrie 2009, Diaconu a pierdut, la puncte meciul revansa pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, sustinut in compania detinatorului centurii, canadianul Jean Pascal. Pascal a fost declarat castigator la puncte, in urma deciziei celor trei arbitri-judecatori, dupa meciul desfasurat pe durata a 12 reprize, tot la Centre Bell din Montreal.

o Jo Dan l-a invins prin KO in repriza a patra pe argentinianul Andres Pablo Villafane, intr-un meci contand pentru categoria semimijlocie si disputat in cadrul galei de box de la Montreal.

Jo Jo Dan l-a invins pe Villafane cu un croseu de stanga in minutul 1.35 din repriza a patra.

Romanul de 29 de ani nu mai boxase la Montreal din martie 2009, iar in mai 2010 a pierdut primul meci din cariera, la Istanbul, in fata turcului Selcuk Aydin.

"M-am pregatit pentru un meci cu un dreptaci, nu stiam ca Villafane este stangaci. Insa cred ca m-am descurcat bine. Sper ca in curand sa ajung sa boxez din nou pentru titlul mondial si ma gandesc la o revansa cu Aydin", a declarat Jo Jo Dan la Radio Romania Actualitati.

Jo Jo Dan are 27 de victorii la profesionisti, din care 15 prin KO si o infrangere.


Sursa: Mediafax!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!