Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar afla in stare critica, dupa ce a suferit o operatie! Ce spun oficialii americani 

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Aprilie 2020, 13:01
Data actualizarii: Marti 21 Aprilie 2020, 13:52

Autoritatile de la Seul nu confirma informatiile.

Kim Jong-Un ar fi suferit o interventie chirurgicala in urma careia se afla in stare critica, a declarat o sursa, citand un raport al Serviciilor de Informatii ale Statelor Unite ale Americii, pentru CNN. Americanii monitorizeaza atent starea de sanatate a liderului nord-coreean si pregatesc diverse scenarii pentru o eventuala situatie de criza.

Publicatia Daily NK, site de stiri coordonat de dezertori din Coreea de Nord,  informeaza ca dictatorul a fost supus unei operatii pe cord in data de 12 aprilie, boala fiind cauzata de fumatul excesiv si obezitate. Kim Jong-un a lipsit la evenimentele de pe 15 aprilie, cand poporul a sarbatorit nasterea bunicului sau, Kim Il-sung.

Autoritatile de la Seul nu au confirmat informatiile potrivit carora liderul nord-coreean este in stare critica, precizand ca nu au fost detectat activitati neobisnuite in tara comunista.

Consiliul de Securitate Nationala din SUA au refuzat, de asemenea, sa ofere detalii. Totusi, oficialii americani ar fi contactat expertii in politica nord-coreeana, pentru a pune la punct o serie de planuri de urgenta.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!