Doi englezi au cautat timp de 30 de ani COMOARA pe care Iulius Cezar n-a reusit sa puna mana! Vezi ce au scos din pamant:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Iunie 2012, 17:32
Data actualizarii: Miercuri 27 Iunie 2012, 17:39

Doi englezi au facut o descoperire care ii va asigura pe viata, atat pe ei, cat si pe nepotii nepotilor lor.

Reg Mead si Richard Miles au studiat multe carti despre istoria celtilor si le-au cautat comorile timp de 30 de ani, pe o campie din Insula Jersey. Intr-o zi, cand niciunul dintre ei nu mai credea ca va gasi ceva, a aparut primul semn. Au scos din pamant 60 de monede de argint si una de aur, care datau din anul 50 inaintea erei noastre.

Au folosit un detector de metale si au continuat sa caute pana cand au gasit marele jackpot: 50.000 de monede de bronz si argint.

Comoara era ascunsa intr-un sarcofag de aproape o tona. Zona a fost inchisa pentru a pazita de cei care vor sa o jefuiasca, iar arheologii continua cautarile. Valorea monezilor este de 10 milioane de lire.

“Aceasta comoara a fost descoperita de niste arheologi. Putem invata acum despre oamenii care au ingrpat aceste monede. Este o descoperire incredibila care ne va da multe raspunsuri despre istoria celtilor”, a spus Olga Finch, arheolog la Jersey Museum.


Monedele au fost batute in Epoca Fierului, cand armatele lui Iulius Cezar au avansat in nordul Europei, prin Franta, fortandu-i pe localnici sa isi abandoneze casele si sa se refugieze din calea lor.

Cea mai mare descoperire de pana acum pe Insula Jersey a fost facuta in 1935. Vanatorii de comori au gasit atunci 11.000 de monede.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!