BREAKING NEWS | Marian Iancu, patronul Politehnicii Timisoara, condamnat la 12 ani de inchisoare cu EXECUTARE

Marian Iancu, fostul patron al Politehnicii Timisoara, a fost condamnat definitiv la 12 ani de inchisoare cu executare in dosarul Rafo.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Octombrie 2014, 18:19
Data actualizarii: Marti 14 Octombrie 2014, 18:48

Marian Iancu, detinatorul brandului Politehnica Timisoara, a fost condamnat la 12 ani de inchisoare cu executare in dosarul Rafo, anunta B1 TV.

Decizia a fost luata astazi de Curtea de Apel Bucuresti si este definitiva.

Omul de afaceri a fost trimis in judecata inca din 2006, fiind acuzat de evaziune fiscala si spalare de bani.

De asemenea, fratele fostului om de fotbal, a primit si el o pedeapsa de 10 ani de inchisoare. Un alt fost asociat condamnat in dosar este Constantin Margarit, care a primit aceeasi pedeapsa ca si Octavian Iancu (10 ani).

Curtea de Apel Bucuresti a decis si recuperarea unui prejudiciu de 35 de milioane de euro, anuntand si punerea sub sechestru pe o avere de peste 500 de milioane de euro.

In prima instanta, Tribunalul Bucuresti il condamnase pe Marian Iancu la 10 ani de inchisoare.

"Este o eroare judiciara, avocatii vor indrepta acest lucru la Curtea de Apel. Nu are nicio legatura cu niciun dosar Rafo, este un alt dosar, este doar o eroare. Este o instanta a Tribunalului, mai sunt Curtea de Apel, Curtea Suprema si le vom indrepta. Este vorba de niste societati comertiale care nu-mi apartineau mie. Nu are legatura cu rafinaria. Eu nu sunt in niciun dosar Rafo", spunea Marian Iancu la acea vreme.

Acuzatiile in acest dosar au fost formulate in baza concluziilor din procesul-verbal intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala - Ministerul Finantelor Publice. Potrivit acestui act, Kadri Mazhar Basaran, Margarit Constantin si Octavian Iancu (administratori la firmei VGB Impex SRL, in 2000-2004), impreuna cu Alexandru Marian Iancu (coordonator la nivelul acestei societati) au prejudiciat bugetul de stat prin neplata impozitului pe profit de 806,2 miliarde lei si prin TVA nelegal dedus de 550,3 miliarde, rezultand un prejudiciu total de 1.356,5 miliarde de lei.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au stabilit ca Margarit Constantin, Octavian Iancu, Basaran Kadri Maznar, Akaroglu Cuneyit, Elenkalan Hazrettin, Alexandru Marian Iancu, Silviu Neacsu, Gheorghita Iancu si Marius Turica au derulat activitati comerciale ilicite in care ar fi fost implicate grupul de firme VGB - rafinaria Rafo - societatea Tender SA - Carom SA.

Anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii constituite pentru savarsirea de infractiuni, al carui scop era spalarea banilor proveniti din comiterea anumitor infractiuni economice. Grupul alcatuit din cele noua persoane au uzat in activitatea lui de SC VGB Impex SRL, SC Dinamic Auto SRL, SC Klass Petrol SRL, SC Best Auto SRL, SC BE-COM-BE SRL, SC Star Com Oil SRL si SC Test Petrol SRL.

Constantin Margarit, Octavian Iancu si Alexandru Marian Iancu au fost arestati in seara de 14 februarie 2005, ei fiind eliberati in acelasi an, la 24 iunie, de catre Curtea de Apel Bucuresti, care a apreciat ca cei trei pot fi cercetati de procurori in stare de libertate, noteaza si Agentia Mediafax.

CITESTE SI
Modifică setările cookies