Sporturi

Vizita de 5 stele pentru Karate-ul romanesc! Presedintele Federatiei Mondiale vine sa ajute artele martiale din Romania

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 30 Mai 2014, 16:25
Data actualizarii: Vineri 30 Mai 2014, 16:42

Antonio Espinos Ortueta, presedintele Federatiei Internationale de Karate si vicepresedintele Sport Accord (for prezidat de Marius Vizer), va sosi in Romania saptamana viitoare.

Acesta vine in tara pentru a ajuta la dezvoltarea Karate-ului romanesc, o arta martiala in reconstructie de mai bine de un an, cand noul presedinte Lucian Baroiu a preluat fraiele federatiei de la Adrian Popescu-Sacele, cel care fusese in functie timp de peste 2 decenii.

“Este o onoare, nu numai pentru mine, ci pentru lumea sportului romanesc, faptul ca o astfel de personalitate se implica in activitatea noastra, dezvaluindu-ne din experienta sa”, a declarat Lucian Baroiu.

Romania a intrat pe un nou drum in ultima perioada, lotul national fiind unul tanar si in formare, participarile la ultimele competitii dandu-ne sperante la o medalie de aur in viitor, la un campionat Mondial sau European. Performanta ar insemna o premiera pentru Romania insa recompensa este una de exceptie.


Prime record in Karate


 Federatia Romana de Karate a stabilit un sistem de premiere foarte ridicat pentru viitoarele performante. Astfel, pentru prima data in istoria Karate-ului din Romania, un sportiv poate castiga peste 20.000 de euro intr-un singur an, doar din competitii.

Premierea a fost impartita in 3 grupe "valorice", in functie de importanta competitiei. Astfel, pentru Campionatul Balcanic, primele la seniori variaza intre 750 si 3500 de euro iar la Campionatul European, intre 4.000 si 12.500 de euro. Potul cel mare poate fi incasat pentru o clasare buna la un Campionat Mondial, acolo unde se pot castiga intre 6.000 si 20.000 de euro.


Cine este Antonio Espinos Ortueta


Spaniolul originar din Bilbao este cea mai importanta figura oficiala la nivel mondial in Karate, fiind presedintele WKF. Acesta practica artele martiale de aproape jumatate de secol, avand centura neagra inca din anii '60.

Din 1975 a activat ca antrenor de Karate, fiind fost membru al lotului national al Spaniei, una dintre cele mai puternice tari in acest sport.

Antonio Espinos Ortueta (stanga), alaturi de presedintele FRK, Lucian Baroiu

Modifică setările cookies