Iulian Teodosiu CM de scrima Iulian Teodosiu medalie scrima Sporturi

FOTO Vârful de sabie al României! Iulian Teodosiu, medalie de bronz la Mondialul de scrimă din Cairo

Iulian Teodosiu e antrenat de Rareș Dumitrescu și Marius Gălățanu.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Iulie 2022, 20:14
Data actualizarii: Luni 18 Iulie 2022, 20:34

UPDATE 20:00 Iulian Teodosiu a câştigat, luni, medalia de bronz în proba individuală de sabie masculin, la Campionatul Mondial de scrimă pentru seniori, de la Cairo. Teodosiu a pierdut în semifinale confruntarea cu francezul Maxime Pianfetti, dar a avut o revenire senzaţională, punctând de şapte ori consecutiv.

Sabrerul român Iulian Teodosiu a fost învins cu 15-11 de către francezul Pianfetti, după un meci în care, condus cu 12-3 a revenit extraordinar, apropiindu-se la 12-10.

Pe final Pianfetti a punctat decisiv şi s-a calificat pentru finală. Este prima medalie cucerită de delegaţia României la ediţia 2022 a Campionatului Mondial de scrimă pentru seniori, de la Cairo.

  • Știrea inițială

Iulian Teodosiu şi-a asigurat medalia de bronz în turneul individual de sabie masculin, din cadrul Campionatelor Mondiale de scrimă de la Cairo (Egipt), după ce s-a calificat luni în semifinalele competiţiei.

În primul tur al tabloului principal, Teodosiu, clasat pe locul 6 la Europene, l-a învins pe canadianul Shaul Gordon (15-13), a trecut apoi de italianul Luca Curatoli (15-14), vicecampion olimpic la Tokyo, iar în sferturi l-a depăşit la mare luptă pe sud-coreeanul Sanguk Oh (15-14), campion olimpic cu echipa la Tokyo şi campion mondial la individual în 2019.

În semifinale, Teodosiu, aflat la cea mai bună performanţă individuală din cariera lui, va lupta cu francezul Maxime Pianfetti, nr. 25 mondial. Răzvan Ursachi, clasat pe locul 5 la Europene, a pierdut din primul tur la canadianul Fares Arfa (13-15) şi s-a clasat al 28-lea.

George Dragomir şi Codrin Cozmuleanu, eliminaţi înainte de tabloul principal, au ocupat locurile 66 respectiv 101. Cei patru sabreri români vor concura din nou, joi, cu prilejul concursului pe echipe la sabie masculin.

La Mondialele din 2019 de la Budapesta, România a obţinut o medalie de bronz prin Bianca Pascu, la sabie individual. Delegaţia României pentru Campionatele Mondiale de scrimă de la Cairo (15-24 iulie) cuprinde 17 sportivi (12 fete şi 5 băieţi), care au ca obiectiv o clasare pe locurile 4-6. Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!