Campionii Romaniei au mers in Parlament! Ce au cerut autoritatilor Camelia Potec, Gabi Szabo, Nadia Comaneci, Simona Halep si Ilie Nastase

Marii sportivi ai Romaniei au fost in fata senatorilor si deputatilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 12 Februarie 2020, 11:29
Data actualizarii: Miercuri 12 Februarie 2020, 18:07

Camelia Potec, Gabi Szabo, Nadia Comaneci, Simona Halep si Ilie Nastase vor sa modifice Legea Sportului si vor ca mai multi bani de la buget sa fie redirectionati catre acest sector. Totodata, ei au sustinut demersul senatorilor Serban Nicolae si Daneil Zamfir pentru ca statul roman sa reintre in proprietatea Arenelor BNR, astfel incat sa fie modernizate.

Simona Halep a spus ca nu a venit pentru ea in Parlament si ca vrea ca infrastructura sportiva sa fie o prioritate pentru noua generatie.

"Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generatie, care are nevoie de infrastructura. Am avut numarul 1 mondial la baieti, am avut la fete. Fiind in cauza vreau sa specific, pentru ca este chiar pacat de talentul nostru romanesc sa nu se faca nimic si sa nu progresam. Tot ce imi doresc este sa se construiasca sali si sa se faca ceva pentru noile generatii. Este mare nevoie", a spus Halep.

De asemenea, si Gabi Szabo a avut un discurs transant in fata alesilor poporului.

"Nu prea mai ies public sa vorbim pentru ca mi se pare ca vorbim in van si nimeni nu ne asculta. Este un an important pentru sportul mondial si cel romanesc. Strategia noastra e sa avem cat mai multi sportivi la Tokyo, unde ne dorim sa cucerim medalii olimpice. Sportul romanesc are nevoie de finantare si de bani. Singurul lucru necesar e ca cei care ne vor conduce sa inteleaga care sunt nevoile urgente. Trebuie sa prioritizam sportul, sa vedem ce schimbam in Codul Fiscal. E benefic ca Primariile sa finanteze sportul sau nu? Vad fel si fel de articole despre aceatsa tema. Pana la urma, ce vrem? Sa fie finatat sportul sau nu? Trebuie sa stam toti la masa si sa vedem exact ce trebuie sa facem", a declarat Szabo.

Presedintele Federatiei Romane de Inot si Pentatlon Modern, Camelia Potec, a luat cunvatul:

"Noi nu apartinem de nicio culoare politica. Am tot vorbit despre problemele din sportul romanesc. Fara infrastructura, este greu sa convingem copiii sa vina la sport si la miscare. Parintii sunt dispusi sa-si aduca copiii la sport, dar nu au unde sa-i aduca.

Ca sa devina prioritate nationala, sportul trebuie finantat. Cred ca sportul ar trebui sa fie practicat inca de la varste fragede, iar ideea de a avea gradinite sportive era foarte foarte buna".

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!