Medaliatele Romaniei cu aur de la Rio vor primi titlul de Cetatean de Onoare alaturi de campioanele de la handbal, conduse de Varzaru. Ce premii vor incasa

Sa vina si Mourinho! Tragerea la sorti a grupelor Europa League: vineri, 14:00, in direct la Sport.ro si pe www.sport.ro

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 25 August 2016, 16:05
Data actualizarii: Joi 25 August 2016, 16:10

Handbalistele si voleibalistele de la CSM Bucuresti, dar si spadasinele medaliate cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio vor primi titlul de cetatean de onoare al Capitalei, conform unei hotarari adoptate joi, in unanimitate, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. 

In sala de consiliu a fost prezenta chiar Cristina Varzaru, care a multumit in numele echipei de handbal feminin.

"Cred ca cei mici, de care ne plangem ca nu fac sport si ca practica din ce in ce mai rar exercitiul fizic, pot fi atrasi daca intra in contact cu modelele. Iar CSM Bucuresti, cu sprijinul Primariei, a realizat acest lucru in ultimii doi ani", a precizat ea. 

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a primit o minge de volei si una de handbal cu semnaturile jucatoarelor, a declarat ca prin acordarea titlului de cetatean de onoare sunt exprimate aprecierea, respectul si recunostinta fata de sportivii de elita.

"Din 1992 si pana acum avem 184 de cetateni de onoare ai municipiului Bucureşti. Consider ca acesti sportivi, prin eforturi proprii, prin eforturi ale parintilor, ale antrenorilor, au depasit cu mult nivelul actual, mediu, de performanta al sportului romanesc", a spus primarul Capitalei. 

Conform hotararii, se confera titlul de cetatean de onoare al municipiului Bucuresti fiecarui membru al echipelor de handbal feminin si volei feminin apartinand CSM Bucuresti, precum si echipei de spada a Romaniei medaliata cu aur la Jocurile Olimpice de la Rio. 

Titlul urmeaza sa fie acordat unui numar de 43 de persoane - 22 din echipa de handbal, 16 din echipa de volei si cinci din echipa de spada, fiind vorba de sportive, dar si de antrenori principali si secunzi. 

Conform unui alt proiect de hotarare, adoptat de asemenea in unanimitate, sportivele si antrenorii lor urmeaza să fie premiati cu cate 5.000 de lei, in cadrul evenimentului Gala Sportivilor. 

Finantarea evenimentului va fi suportata din bugetul Proedus - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive. 

Echipa de spada care a reprezentat Romania la Jocurile Olimpice, alcatuita din Loredana Dinu, Simona Cristina Gherman, Simona Pop si Ana Maria Popescu, avandu-l ca antrenor pe George Epurescu, a obtinut medalia de aur la Rio.

CITESTE SI

Modifică setările cookies