Sporturi

Campionul mondial Simon Ammann a fost externat! Prima reactie dupa accidentul care ii putea fi fatal

Schiorul elvetian Simon Ammann, care a suferit in urma cu sase zile o severa comotie cerebrala, se simte mai bine si a fost externat, a anuntat Federatia de Schi din Elvetia

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Ianuarie 2015, 09:32
Data actualizarii: Luni 12 Ianuarie 2015, 09:41

"Ma simt mai bine si ma bucur ca am putut reveni acasa. La Schwarzach am fost tratat foarte bine si le multumesc tuturor celor care m-au sustinut in aceste zile", a declarat Ammann. (Mediafax)

Medicul Walter Frey a subliniat ca Ammann are nevoie de o perioada de repaus. "Are nevoie de multa odihna si acasa se va reface in urma acestei comotii cerebrale severe. Inca nu stim cand isi va putea relua antrenamentele", a adaugat Frey.

Simon Ammann a fost spitalizat dupa ce a cazut in ultima etapa a Turneului Celor Patru Trambuline la sarituri cu schiurile, de la Bischofshofen (Austria). Cvadruplul campion olimpic a cazut la a doua saritura dupa un salt de 136 de metri, lovindu-se violent la cap. El a fost inconstient si a fost evacuat rapid de serviciile de urgenta.

Elvetianul de 33 de ani a suferit o comotie si in 2002 dupa o cazatura la Willingen, cu o luna inainte de a castiga primele doua titluri olimpice.

Modifică setările cookies