Florentin Pera Handbal feminin Rusia TSKA Moscova Sporturi

Antrenorul român care se simte bine în Rusia: ”Despre ruși pot spune că toţi sunt destul de prietenoşi”

Tehnicianul Florentin Pera pregătește de anul trecut echipa feminină de handbal ȚSKA Moscova.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 11:31
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 11:33

Florentin Pera (42 de ani), din vara trecută antrenorul echipei feminine de handbal ŢSKA Moscova, a vorbit, într-un amplu interviu acordat site-ului kp.ru, despre viaţa lui în Rusia şi despre motivele care l-au făcut să nu părăsească formaţia exclusă din Liga Campionilor după ce trupele din această ţară au invadat Ucraina, scrie news.ro.

”Clubul a făcut tot posibilul pentru a-mi face şederea în Rusia mai uşoară”

"De ce să nu spun că aici nu am avut probleme deosebite cu aclimatizarea şi adaptarea, pentru că din prima zi staff-ul clubului a făcut tot posibilul pentru a-mi face şederea în Rusia mai uşoară. 

Sezonul acesta Superliga rusă are un nou format, aşa că nu am vizitat multe oraşe. Dar din cauza faptului că aeroporturile din oraşele sudice ale ţării dumneavoastră sunt acum închise, călătoriile noastre la meciurile în deplasare au adăugat culoare. 

”Încerc să construiesc o comunicare cu ei în limba rusă”

De exemplu, pentru a ajunge la Krasnodar pentru meciul final al etapei preliminare, a trebuit să zburăm patru ore până la Stavropol, iar de acolo a trebuit să luăm un autocar. Şi pentru a ajunge acolo în aprilie pentru Final Four-ul Cupei Rusiei, vom merge cu trenul. Cred că va fi o experienţă interesantă (n.r. - zâmbeşte)

Cât despre ruşi, pot spune că toţi sunt destul de prietenoşi, indiferent în ce oraş ne aflăm. Încerc să construiesc o comunicare cu ei în limba rusă, ceea ce facilitează doar stabilirea contactului şi destul de des îi face să zâmbească”, a declarat Pera, conform sursei citate.

”Nu este stilul meu să renunţ la jumătatea unui loc de muncă”

”De-a lungul carierei mele, nu am cedat niciodată în momentele dificile. Nu este stilul meu să renunţ la jumătatea unui loc de muncă şi să plec doar pentru că lucrurile nu merg aşa cum te aştepţi. 

M-am confruntat cu diverse dificultăţi, fie că a fost vorba de epidemii sau de întârzieri la plata salariilor de câteva luni. Dar acesta nu este un motiv să renunţi. 

Aici, la ŢSKA, din prima zi toţi au fost foarte amabili cu mine şi au încercat să facă totul pentru a mă putea concentra exclusiv pe munca mea, fără a fi distras de niciun factor extern. 

”Îmi respect obligaţiile din contract faţă de club”

Este foarte important pentru mine ca familia mea să fie lângă mine, să se simtă confortabil aici şi să le placă să fie în Rusia. 

Îmi respect obligaţiile din contract faţă de club şi sunt hotărât să-mi continui munca la ŢSKA. În plus, simt o mare responsabilitate faţă de jucătoare. Cred că nu am dreptul să-i dezamăgesc şi să le las într-o situaţie atât de dificilă", a mai precizat Pera.

Articol recomandat de stirileprotv.ro
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!