Real si Barca vor sa RENUNTE la o parte din banii din drepturile TV! Anuntul pe care il fac pentru fotbalul din Spania:

Real si Barca vor sa RENUNTE la o parte din banii din drepturile TV! Anuntul pe care il fac pentru fotbalul din Spania:

Real Madrid si Barcelona s-au gandit sa se modifice felul in care sunt impartiti banii din drepturile TV in Spania.

Decizia este una care ajuta fotbalul din Spania, dezechilibrat acum din punct de vedere al incasarilor din drepturile TV. Daca primele pozitii si numele cele mai importante iau sume considerabile de la televiziuni, ultimele locuri din clasament iau mult mai putini bani.

Astfel Liga Spaniola de Fotbal va negocia cu detinatorii drepturilor TV, in numele cluburilor, banii care ajung la ele. Situatia este prezenta in campionate importante, care au redus astfel diferentele de incasari intre primele si ultimele echipe din clasament. Este si cazul celor din Premier League: City a luat titlul in sezonul trecut, castigand doar de 1,5 ori mai multi bani decat ultima clasata.

In Spania, potrivit 'Bloomberg', din cele 800 de milioane de euro din drepturile TV, Barcelona si Real iau jumatate, in timp ce restul echipelor incaseaza cealalta jumatate.

Daca totul va decurge potrivit ideii de mai sus, diferenta dintre un club ca Real / Barca si unul mai mic se reduce, cand vine vorba despre banii din drepturile TV. Cei doi granzi ai Spaniei iau acum de aproape 7 ori mai mult decat un club din coada clasamentului din La Liga, iar dupa noile prevederi vor incasa maxim de pana la 4 ori mai mult decat o codasa din Spania.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cioloş: Nu este trecut nicăieri că dacă într-o seară se enervează premierul poate să revoce pe oricine doreşte el
BRAT
Modifică setările cookies