Jonny Walker castiga al doilea sau Prolog la Red Bull Romaniacs. Sandra Gomez a realizat o premiera in acest an

Red Bull Romaniacs
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Iulie 2015, 09:29
Data actualizarii: Miercuri 15 Iulie 2015, 09:34

•    Sandra Gomez devine prima femeie care urca pe podiumul Prologului
•    Emanuel Gyenes locul doi la Silver
•    Miercuri, 15 iulie prima zi de off-road

Sibiul a fost marti,14 iulie, gazda spectaculosului Prolog al celui mai dificil raliu hard enduro din lume. Chiar daca pentru cele patru zile in munti care urmeaza vremea se anunta insorita, la calificarile din dimineata prologului o serie de averse le-au ingreunat viata riderilor. Traseul devenit foarte alunecos din pricina ploii a creat un pic de haos printre riderii de la clasa Bronze. Tot ei au fost si primii care au simtit ce inseamna un ”traseu fara fluenta” dar cu ritm sustinut. Acesta a fost de altfel si obiectivul lui Andy Fazekas, track managerul care in 2014 a creat un traseu mult mai fluent comparativ cu cel din acest an.

Andi Fazekas: ”Prin eliminarea tuturor liniilor care ar fi putut sa duca la o crestere a vitezei de rulare si printr-o serie de trucuri noi am dus tot traseul la extrem. Fara sa creem sectiuni ”daunatoare” am izbutit sa replicam o parte din dificultatile care ii astepta pe rideri in cele patru zile care urmeaza!”
 
 
Walker a dominat intreaga cursa ne avand practic adversar dupa ce Gomez a fost fortat sa incetineasca ritmul din pricina traficului. in spatele celor doi ruland in mare parte neprovocati de restul plutonului au fost Graham Jarvis si Paul Bolton (Marea Britanie). Angajati in cateva lupte directe pentru a treia pozitie a podiumului au oferit spectacol, iar in cele din urma, la finalul celor 15 minute +1 tur, castig de cauza a avut Jarvis. Bolton a mai castigat Prologul in 2013 si 2014. Pe cinci si sase la general s-au clasat Andreas Lettenbichler (Germania) si Chris Birch (Noua Zeelanda) ambii avand cazaturi care i-au scos din ritm.

Surprizele de astazi au fost Manuel Lettenbichler (Germania) si Jonathan Richardson (Marea Britanie). Richardson s-a clasat al doilea la calificari devansand veterani precum Letti, Jarvis si Bolton. In finale s-a clasat al noualea, in timp ce Manuel, care a rulat ca din gura de sarpe fiind tot timpul in roata tatalui sau, a avut un duel direct cu veteranul Chris Birch si a fost nevoit sa se multumeasca cu locul sapte.

Totusi vedeta zilei a fost Sandra Gomez (Spania). Concurenta la clasa Bronze Sandra a avut un ritm foarte bun distantandu-se cu fiecare tur, iar la finalul celor 10 minute +1 tur campioana de trial a Spaniei a devenit prima femeie care urca pe podiumul Prologului Red Bull Romaniacs. La doar o ora dupa ce Sandra se clasa pe locul trei la Bronze fratele sau, Alfredo Gomez, incheia pe doi la clasa Gold.
 
Cel mai bun rider roman de la Prolog a fost Emanuel Gyenes. Satmareanul a incheiat pe trei la clasa Silver si a decis sa plece de pe aceeasi pozitie si in prima zi de munte din cel de al 12-lea sau Red Bull Romaniacs. De altfel acesta a fost si obiectivul lui Mani o clasare in primii trei. O evolutie buna a avut si Norbert Jozsa care a fost cronometrat cu al cincelea timp al clasei Silver.

Foto: Dragos Dumitru

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!