anamaria prodan Mihai Mironica Opinii

Mihai Mironica, despre posibila candidatura a sotiei lui Reghecampf la sefia FRF: "Ana, Maria Ta"

Dupa ce Marian Constantinescu a marcat etapa trecuta cel mai frumos gol din acest sezon, Ana Maria Prodan a plusat cu gluma acestui sezon. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 20 Septembrie 2016, 15:37
Data actualizarii: Marti 20 Septembrie 2016, 15:37

Au fost multe glume reusite in aceste saptamani de debut al sezonului: antitactica lui Daum in meciul cu Muntenegru, miristea aleasa de Burleanu pentru acest meci al nationalei, stelistii deghizati in "Doar Dinamo Bucuresti", atacantii adusi pentru acest sezon la Steaua, durata de viata a unui capitan la Dinamo, meciurile Stelei cu Viitorul si Botosani, parcursul campioanei Astra in campionat, trambitata intoarcere in fotbal a lui Mititelu cu peste 200 de milioane de euro in buzunar primite de la FRF si LPF.

Dar niciuna dintre aceste glume nu se compara cu anuntul Anei Maria Prodan ca intentioneaza sa candideze la sefia FRF.

Trebuie sa remarcam ca anuntul e "in tendinte". Lumea este intr-o epoca a matriarhatului. Statele Unite se pregatesc de primul presedinte femeie, Marea Britanie are o regina dublata de o premierita, Germania e ghidata de o cancelareasa, la ultima finala a Cupei Mondiale la fotbalul barbatilor tribuna VIP-urilor era dominata de doamnele care conduceau Germania, Brazilia si Argentina.

Pe plaiurile noastre, cele mai focoase orase ale Romaniei, Bucuresti si Craiova, au ales pe ochi frumosi cine sa stea in fruntea primariilor.

La fotbal, aleg insa doar barbati si, in Romania, dar si aiurea, acest sport este un bastion al misoginismului. Si totusi, de ce n-ar fi posibil un astfel de scenariu daca doamna Prodan-Reghecampf a reusit deja sa convinga peste o suta de barbati din fotbal sa se insoteasca cu ea in contracte de reprezentare, dupa cum chiar doamna declara? Dupa ce a izbutit cu fotbalistii, Ana Maria Prodan ar trebui sa demonstreze aceeasi forta de convingere si cu conducatorii de club, votantii de la alegerile FRF.

Partea forte a glumei este promisiunea Anei Maria ca prefera sa moara decat sa nu duca la indeplinire programul cu care ar veni la conducerea federatiei: taierea raului de la radacina si readucerea fotbalului romanesc la stralucirea de odinioara. Cu precizarea, si ea de mare efect, "nu ma intereseaza sa fur".

Deocamdata, actuala conducere FRF nu reuseste sa fie barbata si sa abordeze "de la radacina" conflictul de interese mare cat Casa Fotbalului cu sotia antrenorului Stelei avand contracte cu peste 100 de jucatori din Liga 1.

O situatie demna de epoca infierata de Burleanu in discursul sau electoral, cea in care nu stiai cine e mai presedinte la FRF, Mircea Sandu sau Ioan Becali, zis Giovani. Dar, cu Ana Maria presedinta la federatie, s-ar termina cu astfel de jumatati de masura: sub contract cu "sexy-impresara" nu ar mai fi doar o treime din jucatorii din Liga 1 ci chiar toti, si atunci nu s-ar mai putea vorbi de o favorizare a unora in detrimentul altora.

Nu ar mai exista aceasta dilema din ultimii ani, daca Reghecampf poate antrena si nationala si Steaua in acelasi timp.

Si, apropos de reinvierea vremurilor de glorie, ar fi readus la viata si sloganul din vremurile uefantastice, "Steaua, Echipa Nationala". Nici nu mai conteaza ca in 2018 nu vom fi la Cupa Mondiala, in acel an am putea avea ceva mult mai interesant: inscaunarea primei doamne a fotbalului romanesc.

Autor: Mihai Mironica

Modifică setările cookies