Bancu cu Pancu. Mihai Mironica scrie despre prabusirea totala a lui Daniel Pancu in noul Benjamin Button al fotbalului din Romania

Bancu cu Pancu. Mihai Mironica scrie despre prabusirea totala a lui Daniel Pancu in noul Benjamin Button al fotbalului din Romania

Sa marchezi la Copenhaga intr-unul din meciurile memorabile ale nationalei Romaniei... Sa dai gol in Champions League la Roma sau Praga pentru unul dintre brandurile istorice ale Turciei, Besiktas... Si apoi sa ajungi sa te intorci in Turcia, care te-a omagiat si pentru isprava unica de a apara extraordinar in rol de portar de urgenta intr-un derby cu Fenerbahce, deghizat acum in junior desi esti la varsta senectutii fotbalistice... Asta inseamna... Chiar, ce-o insemna?

Ce-l obliga pe Daniel Pancu sa se injoseasca atat incat, desi i s-a spus clar ca nu mai este dorit la Voluntari, la Voluntari!!!, el se agata de grupul de copii care pleaca in tabara in Antalya in cantonamentul organizat de clubul lui Pandele pe bani publici pentru juniorii sai.
 
"25 de ape plate si o sticla de vin" suna comanda la restaurantul din Antalya pentru grupa de copii a Voluntariului din care face parte si batranul discipol al lui Bacchus, Pancu. Acum pe bune, unul dintre acesti copii a declarat la plecare ca nici nu stie cum sa i se adreseze "colegului" sau pentru ca "dansul este de-o seama cu parintii mei". Copilul adauga ca se va umple Facebook-ul de poze pe care colegii lui le vor posta cu juniorul Pancu... Acest Benjamin Button al Ligii 1 care, pe masura ce imbatraneste, devine tot mai copil.
 
E de inteles ca "vrei sa se respecte un contract". Dar, dupa o asemenea cariera, sa ajungi sa tragi de firfireii pe care ti i-a promis Pandele la Voluntari... Cand esti piatra de moara a echipei. Si cand Dumtru Dragomir povesteste public ca i-ai spus ca-ti gasesti in 5 minute echipa daca vrei. De fapt, Ionel Ganea face acum ce trebuia sa faca toata pletora de antrenori care s-a perindat in acest sezon la Voluntari. Dar niciunul n-a avut curajul s-o faca. Intr-o echipa cu un lot chiar interesant, cu atacanti adevarati ca Balan sau Vodut, dar care n-au aura lui Pancu de mare vedeta scapatata, au existat aceste doua frane: Costea si Pancu. Si, impreuna cu statutul de cea mai furata echipa de catre arbitri din Liga 1, iata tabloul complet al esecului Voluntariului din prima parte a sezonului.
 
Pancu era o piatra de moara si la Rapid, dar acolo compensa cu injuraturile pe care le canta impreuna cu galeria. Nu se duce insa sa puna umarul, dac-o mai putea, la revenirea echipei vietii sale, Rapid, in elita. Prefera sa atarne la paralutele virate de Pandele. Un alt rapidist doctor in imprecatii, Sumudica, incearca sa-i aplice un croseu lui Ganea si zice ca el nu l-ar fi dat niciodata afara pe Pancu. Pai mai camarad al lui Pancu, asa cum l-ai luat pe Daniel Niculae la Astra, ia-l si pe simbolul pe care-l consideri intangibil. Numai ca Niculae inca mai este fotbalist, Pancu mai este doar un tip care, dupa ce injura pe stadioane din postura de jucator, ne asigura ca acei copii pe care-i va insoti in cantonament vor avea ce sa invete de la el. Barman, inca un rand! 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Măsurile de relaxare care se vor aplica de la 1 iunie, în România. Când am putea renunța la mască
BRAT
Modifică setările cookies