Anghel Iordanescu Echipa Nationala edi iordanescu Nationala

„Debutul lui Edi nu a fost cel pe care ni-l doream!” Anghel Iordănescu precizează ce nu a fucționat la echipa națională

Anghel Iordănescu a analizat jocul echipei naționale sub comanda fiului său. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 31 Martie 2022, 20:31
Data actualizarii: Joi 31 Martie 2022, 20:34

În primele două meciuri la echipa națională, Edward Iordănescu (43 ani) a fost învins de Grecia, 0-1, și a remizat cu Israel, 2-2, după ce România a condus cu 2-0 în primele 45 de minute. Însă, noul selecționer s-a confruntat cu probleme în cadrul lotului. Mai mulți jucători au fost „atacați” de gripă, în timp ce alții s-au infectat cu COVID-19. 

Aceste aspecte au fost invocate și de Anghel Iordănescu (71 ani) pentru jocul modest cu Grecia și Israel. Fostul selecționer al echipei naționale susține că întreg planul tactic al tricolorilor a fost dat peste cap de indisponibilitatea fotbaliștilor.

Anghel Iordănescu: „Programul a fost dat peste cap!”

„Totul trebuie analizat și trecut prin filtrul rațiunii, a fost un context special. Selecționerul își dorea să vadă și să poată evolua ce a putut convoca. Este destul de greu să abordezi două meciuri, în condițiile în care începi la primul fără opt jucători, iar la al doilea fără șase jucători.

Orice selecționer își face cu mult înainte de convocare o strategie, un plan tactic. Toate aceste lucruri au fost date peste cap de această situație specială. 

Din informațiile interne pe care le-am avut, programul a fost dat peste cap de tot. A fost schimbat planul de joc. Jocul propriu-zis nu ne-a adus nici măcar satisfacția unui rezultat de egalitate cu Grecia. 

Debutul lui Edi nu a fost cel pe care ni-l doream, cel puțin suporterii și iubitorii naționalei.

La cel de-al doilea joc au fost din nou eforturi deosebite de a avea o echipă cât de cât competitivă și care să aibă energie. Prima repriză a fost una foarte bună, care ne-a dat speranțe. Din păcate, a doua repriză am căzut, am scăzut mult fizic, n-am mai reușit să obținem rezultatul pe care ni l-am fi dorit”, a declarat Anghel Iordănescu pentru digisport. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!