Dumitru Dragomir Echipa Nationala moldova - romania Nationala

„Am găsit mijlocașul!” Dumitru Dragomir, despre marele câștig după Moldova - România 0-5 

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal a remarcat jucătorii pe care Edward Iordănescu trebuie să se bazeze în preliminariile Campionatului European.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 09:15
Data actualizarii: Luni 21 Noiembrie 2022, 09:16

Pentru al doilea meci de verificare, după eșecul cu Slovenia, 1-2, România s-a deplasat la Chișinău, pentru a juca împotriva Republicii Moldova. Partidă în care tricolorii nu au avut nicio emoție și au câștigat cu un categoric 5-0.

Tudor Băluță, evidențiatul lui Dumitru Dragomir 

La finalul jocului, Dumitru Dragomir (76 ani) a fost impresionat de evoluția lui Tudor Băluță (23 ani). Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal consideră că jucătorul lui Gică Hagi (57 ani) este mijlocașul la închidere pe care echipa națională îl caută de ani buni. Pe lângă Tudor Băluță, Dumitru Dragomir mai vede o primă reprezentativă din care să nu lipsească  Adrian Rus (26 ani), Andrei Burcă (29 ani), Cristi Manea (25 ani), Olimpiu Moruțan (23 ani), Denis Drăguș (23 ani) și Nicolae Stanciu (29 ani). 

„Scorul mă încânta dacă jucam cu Anglia, Germania sau Spania și aveam exprimarea aceasta. Antrenamentul a fost bun, categoric că a fost un antrenament. 

Tot spun că România aleargă după un mijlocaș în fața fundașilor centrali care să știe bine partitura. A găsit unul. Convingerea mea este că e pregătit bine de Hagi, are și un fizic impunător, mă refer la Tudor Băluță. Merită să fie la echipa națională și cei doi mijlocași, din partea stângă și din partea dreaptă, la fel ca Moruțan, ar trebui să fie titular, categoric. L-aș include aici și pe Cristi Manea, știe bine să strângă, pleacă bine în atac. Ei ar putea face o echipă bună cu Stanciu și cu un alt vârf. 

În apărare, eu i-aș băga pe Rus și Andrei Burcă, plus Tudor Băluță în fața lor. Se poate face o echipă bună, de viitor. De data aceasta, Edi are câțiva jucători care să poată susțină un efort maximal, să alerge 11-12 kilometri pe meci. Abia atunci vom putea emite pretenții. Ar putea găsi 14-15 jucători cu care să facă o echipă de calificare”, a declarat Dumitru Dragomir pentru gsp

Rezumat Moldova - România 0-5 

Modifică setările cookies