Romania FRF Romania - Ungaria UEFA Ungaria Nationala

UEFA, cu ochii pe Romania - Ungaria! Forul European a luat o decizie de ultim moment si isi trimite un om pe National Arena

UEFA va urmari cu mare atentie partida Romania - Ungaria, care se va disputa sambata, 11 octombrie. Forul continental a luat deja decizia de a trimite un observator "special" pe National Arena.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 07 Octombrie 2014, 07:38
Data actualizarii: Marti 07 Octombrie 2014, 08:29

Forul continental condus de Michel Platini lupta cu toate armele impotriva rasismului si a xenofobiei din fotbal. Dupa ce au dictat suspendari dure in ultima perioada, ultima fiind anuntata chiar ieri, cand sarbii de la Partizan Belgrad au primit o amenda mare si au fost sanctionati cu inchiderea unei parti a stadionului.

UEFA continua astfel lupta inceputa in urma cu mai mult timp impotriva discriminarii din fotbal, iar Michel Platini spune ca nu va abandona subiectul si nu va accepta niciun fel de compromis.

Cu meciurile echipelor nationale foarte aproape, oficialii UEFA au analizat serios duelurile care se vor disputa, iar partida dintre Romania si Ungaria, doua dintre marile rivale ale Europei de Est, le-a atras atentia.

Astfel, UEFA a decis trimiterea unui observator special la meciul de sambata, cel care va monitoriza foarte atent scandarile suporterilor sau incercarile de a tensiona atmosfera.

"La meciul de sambata, UEFA isi va trimite raportorul pe rasism", a spus presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Asztalos Csaba Ferenc, potrivit DolceSport.

Presedintele CNCD a spus, insa, ca pot exista si incidente provocate de fanii maghiari, acesta transmitand chiar in presa din Ungaria ca ar dori sa nu vina niciun "ultras" la meci.

"Eu am transmis in presa maghiara ca mi-as dori sa nu vina niciun ultras maghiar la acest meci. Nu au primit foarte bine mesajul meu", a mai spus Csaba Asztalos.

Pe langa scandarile rasiste sau xenofobe, observatorul special al UEFA va fi atent si la bannerele afisate de suporteri.

In cauzl in care vor exista astfel de incidente, FRF ar putea fi amendata, iar nationala Romaniei ar putea primi o sanctiune din partea Forului European.

Piturca: "Fac apel la fani sa nu exista scandari xenofobe! Nu vrem sa jucam cu stadionul gol"

Selectionerul Victor Piturca a vorbit si el pe seama acestui subiect la conferinta de presa organizata ieri, acesta spunand: "A fost un apel facut de noi si de FRF, sa nu existe scandari xenofobe pentru a nu avea meciuri cu stadioanele goale. Este extrem de important pentru noi acest lucru, sa avem sprijinul fanilor".

Modifică setările cookies