Romania - Muntenegru Christoph Daum Echipa Nationala Rudi Verkempinck Nationala

"Suntem responsabili pentru 20 de milioane de romani. Vom lupta alaturi de ei si pentru ei". Secundul nationalei, despre Muntenegru, accidentarea lui Chiriches si banderola

Romania - Muntenegru, primul meci din calificarile pentru Mondialul din 2018, se va juca duminica seara, de la 21:45, pe Cluj Arena.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 02 Septembrie 2016, 12:56
Data actualizarii: Vineri 02 Septembrie 2016, 13:17

Rudi Verkempinck, secundul echipei nationale a Romaniei a oferit, intr-o conferinta de presa, ultimele actualizari de la lot, cu doua zile inaintea meciului cu Muntenegru. Secundul lui Christoph Daum a vorbit despre jocul de duminica seara, despre accidentarea lui Vlad Chiriches, dar si despre plecarea lui Stanciu in Belgia.

"Lucram deja de doua luni. Concluzia pana acum este una pozitiva, am descoperit fotbalisti foarte dornici sa lucreze si foarte deschisi la ceea ce noi le transmitem.

Nu ne putem plange de absente sau altceva, nici de timpul scurt. Toate echipele sunt in aceeasi pozitie. Noi am planificat fiecare secunda din aceste 7 saptamani.

Suntem multumiti de ceea ce s-a intamplat pana acum.

Vom juca acasa, trebuie sa castigam si o vom face. Suntem responsabili pentru 20 de milioane de oameni si cel mai important e sa jucam cu inima. Vom lupta impreuna de fani si pentru fani!

Sigur, in fotbalul nu poti spune dinainte care va fi rezultatul, insa noi suntem motivati si dornici de victorie.

Eu am foarte mult respect pentru domnul Iordanescu, dar acum nu putem discuta despre trecut. Pentru noi exista doar prezentul si viitorul. Stim ceea ce vrem sa facem. Vrem sa jucam ofensiv, dar sa pastram o balanta, pentru ca daca nu pastram acest echilibru putem distruge ceea ce am facut pana acum.

Luati meciul de fotbal ca pe un meci de box. Daca lasi chiar si o singura data garda jos, poti fi pus la pamant. De aceea trebuie sa atacam, dar sa atacam cu cap", a spus Verkempinck

Secundul belgian al nationalei a spus ca stafful nu s-a decis inca asupra capitanului. Acesta a vorbit si despre accidentarea lui Vlad Chiriches.

"Am discutat despre capitan, dar decizia va veni mai tarziu, nu va pot spune inca nimic.

Vlad Chiriches, un jucator foarte important, a avut ghinion si a trebui sa-l lasam sa plece din cantonament. El trebuie sa faca niste analize amanuntite pentru ca are o accidentare.

Noi ne simtim acum ca si cum am pierdut un frate. La fel ii consideram si pe ceilalti fotbalisti care lipsesc din pricina accidentarilor: Pintilii ori Tosca sunt exemple", a mai spus el.

Verkempinck a dezvaluit ca in prima echipa vor fi surprize, dar ca adevaratul atuu este unitatea.

"Cred ca vor fi surprize, dar depinde de ceea ce percepeti dumneavoastra ca pe o surpriza. Dar stiti cine este cu adevarat cel mai bun fotbalist al nostru? Daca nu stiti, va zic eu! Cel mai bun jucator al nostru se numeste ECHIPA.

Este foarte important si ca rezervele, cei care nu vor incepe meciul ca titulari, sa aiba o atitudine bune, sa-i ajute pe titulari, sa fim cu totii uniti. 

Nu va veni nimeni in locul lui Chiriches.

Lucrez de 25 de ani in fotbal si sunt foarte fericit sa-i vad pe tinerii romani cum evolueaza. Ma refer la Dorin (n.r Rotariu), la Romario (n.r Romario Benzar), la Razvan (n.r Razvan Marin). Romania are tineri buni, de mare viitor. Ei au nevoie de timp pentru a evolua.

Cu totii au sanse sa vina la prima reprezentativa daca vor juca bine, pentru noi nu conteaza varsta, ci forma.

Pe viitor, mai multe cluburi pot veni in Romania pentru a urmari fotbalisti. Transferurile lui Chipciu si Stanciu pot fi doar un inceput. Valul acesta poate lua forma unui tsunami, pentru ca sunt multi jucatori buni in Romania.

Eu le-am transmis insa belgienilor, pentru ca am fost intrebat de presa de acolo, ca nu trebuie totusi sa aiba asteptari foarte mari de la Stanciu, desi el este un jucator uimitor. El va avea nevoie de timp pentru a se adapta.

Muntenegrenii sunt foarte buni la faze fixe. De asemenea, au capacitatea de a juca foarte compact. Asta inseamna ca noi trebuie sa gandim si sa pasam rapid, pentru ca altfel nu vom gasi spatii.

Au jucatori de calitate ca Jovetic, Savic ori Tomasovic.

In ultimele zile nu am mai primit vesti despre gazon, dar Federatia ne-a dat asigurari ca terenul va fi unul bun", a conchis Rudi Verkempinck.

Modifică setările cookies