Stadionul National Arena si-ar putea schimba numele

Stadionul National Arena si-ar putea schimba numele

Cel mai mare stadion al Romaniei atrage pierderi de milioane de euro.

Stadionul National Arena si-ar putea schimba numele in viitorul apropiat, dupa modelul marilor stadioane din vestul Europei, anunta Digi24.

Deocamdata este vorba doar de o propunere venita din partea USR Bucuresti, dar planul s-ar putea concretiza, in conditiile in care arena nu reuseste sa se autofinanteze, atragand astfel pierderi de ordinul milioanelor de euro din bugetul local.

"De la inaugurarea sa din septembrie 2011 si pana in in iulie 2017, Arena Nationala a inregistrat cheltuieli totale de aproximativ 8 milioane de euro si venituri totale de aproape 4,8 milioane. Evident, veniturile nu au reusit sa acopere cheltuielile cu utilitatile si mentenanta si este nevoie de cresterea veniturilor", spun initiatorii proiectului, care sustin ca "e nevoie de o valorificare mai buna a potentialului sau de marketing, prin concesionarea denumirii catre un sponsor, pe o perioada delimitata”.

Astfel, National Arena ar putea primi numele unei companii private, asa cum s-a intamplat cu stadioane precum Wanda Metropolitano (Atletico Madrid), Etihad Stadium (Manchester City), Allianz Arena (Bayern Munchen) sau Signal Iduna Park (Borussia Dortmund).

Si oficialii Craiovei intentioneaza ca noul "Oblemenco" sa primeasca botezul unei companii, care sa acopere astfel cheltuielile cu intretinerea arenei.

Citeste si:National Arena
VIDEO PROTVPLUS.RO

Cum vă puteți cumpăra până la şase ani de vechime în muncă. Termenul limită este 1 septembrie 2023
BRAT
Modifică setările cookies