Bogdan Lobont Romania Victor Piturca Nationala

SE RETRAGE! Unul dintre liderii nationalei NU mai vrea la lot! Anuntul trist din vestiarul Romaniei:

Bogdan Lobont a anuntat ca se retrage de la echipa nationala.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 18:49
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 18:46

Anuntul l-a luat prin surprindere si pe Victor Piturca. Selectionerul a spus ca Lobont ii era unul dintre cei mai apropiati oameni pe care i-a antrenat la nationala.

FINALUL

In ultimul meci pe care l-a jucat pentru Romania Lobont a fost titular. El a bifat 90 de minute in partida retur a barajului cu Grecia, scor 1-3, in noiembrie 2013.

Portarul cu 85 de selectii la nationala joaca in prezent la AS Roma. El a trecut pe la Dinamo imprumutat de Ajax (2001-2002), apoi a revenit ca transfer definitiv timp de trei ani (2007-2010).

Lobont are 36 de ani si mai are contract cu AS Roma pana in 2016. In palmaresul sau sunt 6 trofee:

- titlu, Cupa si SuperCupa cu Rapid
- doua titluri cu Dinamo
- un titlu cu Ajax.

Reactia lui Victor Piturca, pentru FRF:

"Am fost surprins de aceasta decizie. Este un jucator cu care am colaborat formidabil. Obisnuiam des sa vorbim la telefon diferite probleme. Probabil ca s-a gandit mult inainte de a lua aceasta decizie. Imi pare rau de retragerea lui, cum imi pare la fel de rau de retragerea oricarui fotbalist.

La Bogdan, regretul e si mai mare pentru ca mi-a demonstrat de fiecare data ca este un profesionist desavarsit si un portar fantastic. Si pe teren, si in afara lui m-a ajutat si si-a facut datoria exceptional. Probabil ca a contat mult varsta, dar si faptul ca, desi este al treilea portar din lot, este foarte apreciat la Roma. Ii multumesc si ii urez succes de acum inainte!", a spus selectionerul Romaniei.

Lobont a jucat pentru Romania la doua turnee finale: la EURO 2000 si la EURO 2008.

Modifică setările cookies