Romania VISEAZA la EURO 2020! UEFA a stabilit data la care va desemna orasele castigatoare:

Romania VISEAZA la EURO 2020! UEFA a stabilit data la care va desemna orasele castigatoare:

Luna viitoare aflam daca vom organiza meciuri de la EURO 2020 la Bucuresti! 

UEFA a anuntat, joi, procedura desemnarii celor 13 orase care vor gazdui in 2020 meciuri din cadrul Campionatului European de Fotbal, pentru care candideaza si Bucurestiul, votul urmând a avea loc la 19 septembrie, intre orele 10.00 si 14.00, la Geneva.

UEFA a primit 19 dosare de candidatura pentru Campionatul European din 2020, care concureaza pentru 12 pachete standard (un meci din optimi sau sferturi si trei din faza grupelor) si un pachet special (finala si semifinalele).

Federatiile nationale si orasele pentru care s-au trimis la UEFA dosare de candidatura sunt urmatoarele: Azerbaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Macedonia (Skopje), Germania (Munchen), Ungaria (Budapesta), Israel (Ierusalim), Italia (Roma), Olanda (Amsterdam), Irlanda (Dublin), România (Bucuresti), Rusia (Sankt Petersburg), Scotia (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), tara Galilor (Cardiff).

Dintre acestea, doar Anglia (Londra) si Germania (Munchen) au aplicat si pentru pachetul special.

Cele 19 candidaturi vor fi impartite intr-un numar situat intre sase si opt zone geografice. Aceasta impartire se va face de catre membrii Comitetului Executv al UEFA la 18 septembrie, cu o zi inaintea votului.

Regiunile astfel stabilite, care vor cuprinde cel putin doua orase, vor asigura ca meciurile sa se dispute pe tot intinsul Europei.

Procesul de votare la care vor participa membri ai Comitetului Executiv al UEFA cuprinde patru faze:

- in prima faza va fi stabilita federatia nationala/orasul care va gazdui finala si semifinalele;

- in a doua faza, vor fi stabilite federatiile/orasele care vor gazdui fiecare un meci din sferturile de finala si trei partide din faza grupelor;

- in a treia faza, vor fi stabilite câte o federatie/oras care va gazdui un meci din optimi si trei partide din faza grupelor, in fiecare zona geografica neselectata in primele doua faze;

- in a patra faza, vor stabilite ultimele federatii/orase ce vor gazdui câte un meci din optimi si trei partide din faza grupelor.

Orasele gazda vor fi anuntate la 19 septembrie, ora 14.00. Fiecare tara desemnata organizatoare poate gazdui meciuri din cadrul Euro-2020 pe un singur stadion.

Comitetul Executiv al UEFA a anuntat, la 25 ianuarie 2013, ca editia din 2020 a Campionatului European, an in care se vor implini 60 de ani de la infiintarea competitiei, se va desfasura in 13 orase, sub titulatura de "EURO pentru Europa".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO

Florin Cîțu, ministru interimar al Sănătății. „Rămâne o prioritate să asigurăm cele 1.600 de paturi ATI”
BRAT
Modifică setările cookies