Nationala

Reactia lui Daum dupa anularea cantonamenteului: "Sunt dezamagit de cluburi, ii multumesc lui Gica Hagi"

Cupa Romaniei: Gaz Metan - Dinamo, joi, la Sport.ro, de la 20:30

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Decembrie 2016, 10:25
Data actualizarii: Joi 15 Decembrie 2016, 10:37

Selectionerul Christoph Daum a dat un comunicat de presa dupa ce FRF a decis sa anuleze cantonament planificat de acesta pentru luna ianuarie.

Cantonamentul nu se va putea organiza, dat fiind ca mai multe cluburi s-au impotrivit telegramelor de convocare. 

Daum spune ca e dezamagit de faptulc a unele formatii nu urmaresc interesul fotbalului romanesc si nici pe cel al jucatorilor. Acesta le-a multumit special lui Gica Hagi si Viitorului, precum si cluburilor CFR, Dinamo, ACS Poli, UTA, Gaz Metan, Botosani, Swansea, Zaragoza si Fiorentina.

"Am planificat si am organizat un cantonament de 7 zile pentru selectionata U23, in perioada 16-23 ianuarie 2017, in Belek, Turcia. Am discutat cu mai multe cluburi despre disponibilitatea de a lasa jucatorii tineri, de perspectiva, care pot face pasul la nationala U21 sau chiar la nationala mare. Primele raspunsuri au fost pozitive, asa ca am trimis fiecarui club o invitatie oficiala pentru acest cantonament. Am incercat chiar sa rezolvam problemele cu cazarea, transportul si meciurile amicale ce urmau sa se desfasoare in Antalya.

In urma cu cateva zile am primit o serie de raspunsuri negative la convocarile noastre, mai multe cluburi au refuzat sa lase jucatorii sa participe la acest cantonament. Respectam dreptul fiecarui club de a refuza convocarea unui jucator in afara datelor FIFA. Dar suntem dezamagiti si surprinsi ca exista cluburi care nu vor sa colaboreze si nu profita de aceasta oportunitate.

Cantonamentul le-ar fi oferit posibilitatea tinerilor jucatori sa reprezinte selectionata U23 a Romaniei. Si ar fi avut un impact pozitiv asupra cluburilor, daca ne referim la experienta meciurilor internationale. Ar fi adus promovare jucatorilor si cluburilor. Pentru ca in acest moment avem disponibili mai putin de jumatate dintre jucatorii convocati, suntem nevoiti sa anulam cantonamentul. 

Am dori sa multumim clubului Viitorul si lui Gheorghe Hagi pentru sustinerea si intelegerea de care au dat dovada, dar si celorlalte cluburi care au raspuns pozitiv invitatiei noastre de a lua parte la acest cantonament: CFR Cluj, ACS Poli Timisoara, UTA, Gaz Metan, FC Botosani, Dinamo, Swansea, Real Zaragoza, Fiorentina.

Din pacate, alte cluburi nu au aratat aceeasi intelegere si nu au vazut avantajele unei astfel de actiuni pentru ele, pentru jucatori si pentru imaginea fotbalului romanesc.

Ne-am luat un angajament ferm cand am decis sa continuam proiectul care implica prima reprezentativa, selectionata U21 si cele de juniori care va conduce la implementarea unui sistem integrat de pregatire la cele mai inalte standarde de performanta, care include un stil de joc de succes si promovarea tinerilor jucatori. Este datoria noastra sa gasim alte oportunitati de a lucra alaturi de acesti tineri si talentati jucatori romani. Speram ca atunci sa beneficiem de intreaga sustinere a cluburilor si ca acestea vor descoperi avantajele desfasurarii unei asemenea actiuni", a scris selectionerul Christoph Daum intr-un comunicat.

Modifică setările cookies