Romania National Arena Romania - Ungaria Ungaria Nationala

Reactia firmei de paza de pe National Arena dupa MACELUL de aseara: "Suporterii sunt greu de potolit cu vorba buna"

►Imaginile violente de la meciul Romania - Ungaria fac inconjurul internetului, iar presedintele Razvan Burleanu a anuntat in aceasta dimineata ca va incerca sa gaseasca vinovatii (DETALII AICI).
►BGS, firma de securitate angajata sa asigure ordinea pe stadion, se apara: "Suporterii au venit pregatiti pentru bataie"

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 12 Octombrie 2014, 14:00
Data actualizarii: Duminica 12 Octombrie 2014, 14:23

Romania a incheiat la egalitate partida disputata aseara, pe stadionul national, impotriva Ungariei. Meciul a fost unul presarat cu momente spectaculoase si cu goluri frumoase, dar si cu incidente extrem de grave in tribune.

Daca jucatorii si-au dat mana la final, suporterii au plecat cu capetele sparte si cu fracturi grave. Totul, insa, dupa ce firma angajata sa asigure ordinea pe stadion, a intervenit brutal in mijlocul fanilor romani, stewarzii impartind pumni in stanga si in dreapta.

In total, 46 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar 12 au ajuns la spital cu fracturi si traumatisme craniene. Alti 30 de fani turbulenti au fost retinuti de Jandarmerie inainte, in timpul si dupa meci.

Fanii romani au acuzat interventia brutala si gratuita a fortelor de ordine angajate pentru a asigura si mentine "pacea".

Stewarzii de pe National Arena au respectat procedura in cazul suporterilor maghiari, formand un cordon in momentul in care acestia au incercat sa se indrepte catre sectoarele ocupate de romani. Un lucru total diferit s-a intamplat insa la Peluza Nord, unde bodyguarzii au intrat in forta in suporterii romani (VIDEO AICI).

CITESTE SI: Atenti cu maghiarii, violenti cu romanii! Cum s-au comportat fortele de ordine in momentul in care ungurii au invadat Tribuna 1

BGS: "E greu sa-i potolesti cu vorba buna"

Reactia oficiala a firmei de securitate a venit in aceasta dimineata, cand purtatorul de cuvant Antoniu Ungureanu a vorbit pentru Digi 24. Acesta a spus ca stewarzii au intervenit pentru a evacuta 2-300 de suporteri turbulenti, cunoscuti pentru comportamentul lor agresiv.

"Sunt prezenti la toate meciurile nationalei, ii cunoastem din vedere. Au fost agenti de securitate aruncati peste balustrada si loviti cu centuri. Sunt suporteri care vin pregatiti cu proteze dentare, vin sa se ia la bataie cu celelalte galerii si cu fortele de ordine.

Cu totii sunt controlati, insa unii sunt inventivi si reusesc sa treaca de filtre.

E greu sa-i potolesti cu vorba buna pe suporterii violenti", a spus purtatorul de cuvant al BGS, citat de Digi 24.

Ce spune legea 4:

- BGS previne si mentine ordinea, doar jandarmeria are voie sa intervina -

(1) Restabilirea ordinii publice in interiorul arenei sportive se executa de catre efectivele de jandarmi, din initiativa comandantului acestora, cu aprobarea, dupa caz, a prefectului sau a reprezentantului acestuia."

Serviciul de asigurare a ordinii si sigurantei in incinta arenelor sportive se presteaza de catre societatile specializate de paza si protectie sau de catre Politia locala."

MAI MULTE IMAGINI AICI

Modifică setările cookies