Razvan Burleanu Echipa Nationala Florin Prunea Liga Natiunilor MIhai Stoichita Nationala

Răzvan Burleanu, „măzilit” după retrogradarea României în Liga Națiunilor: „E mini- președinte! Eu îi spun Bubico!” 

Florin Prunea, discurs acid după retrogradarea României în al treilea eșalon valoric în Liga Națiunilor. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Septembrie 2022, 20:02
Data actualizarii: Joi 29 Septembrie 2022, 20:02

România a încheiat grupa din Liga Națiunilor cu o victorie, 4-1 cu Bosnia, pe stadionul din Giulești. Cu toate acestea, tricolorii au terminat pe ultimul loc, cu 7 puncte, și au retrogradat în al treilea eșalon valoric. Unde se mai regăsesc Kosovo, Insulele Feroe sau Bulgaria. 

Florin Prunea nu-i iartă pe Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță pentru retrogradarea României în Liga Națiunilor 

Insuccesul l-a deranjat teribil pe Florin Prunea (54 ani). Însă, mai mult de atât, fostul component al „Generației de Aur” a fost iritat de reacția „federalilor”. Mihai Stoichiță (68 ani) a declarat că echipa națională nu a retrogradat, în timp ce Răzvan Burleanu (38 ani) a văzut și un aspect pozitiv. Acela că România va câștiga mai multe meciuri în al treilea eșalon valoric din Liga Națiunilor

„Avem un președinte de federație care câștigă în jur de 30.000 de euro pe lună, în mână. E inadmisibil, la fotbalul nostru! Este cel mai bine plătit om din fotbalul românesc, și peste antrenori. Poate Dan Petrescu are un salariu pe acolo, 20-30 de mii.

Burleanu nu e președinte de federație, e mini-președinte. Ce a investit în opt ani de zile? A preluat un sediu modern, două baze de pregătire moderne. Pot să-i pună suporterii ținta pe casă, el tot nu pleacă de acolo. Burleanu e Bubico, așa îi spun eu, în glumă.

Ce se întâmplă la nivel de scandări la echipa națională e fără precedent. Nimeni n-a mai fost atât de contestat în Europa. În Italia, și-au dat toți demisia după ce au ratat calificarea la Cupa Mondială. Ăștia de la noi n-o să plece niciodată!

Am văzut că Burleanu a declarat că e foarte fericit că am retrogradat în grupa următoare din Liga Națiunilor, că vom câștiga meciuri. Este fără precedent, suntem cu un picior în lumea a patra! De acum spun că Luxemburg ne bate, cu Azerbaidjan vom avea probleme.

Am văzut că Stoichiță a zis că n-am retrogradat. V-a luat la mișto, inclusiv pe suporterii echipei naționale. Și ce bătaie de joc e în privința contractelor selecționerilor. Nu știu cum Pelici a acceptat să vină cu un asemenea contract, pe câteva meciuri (n.r. - la naționala U19 a României).

Burleanu și Stoichiță pot să ajute la dezvoltarea fotbalului românesc? Stoichiță nu e om de fotbal, știu eu mai multe lucruri despre el. După ce a făcut mișto de toată lumea, când a zis că n-am retrogradat, eu îl dădeam afară pe Stoichiță, dacă eram președintele Federației. Dar sunt multe încrengături acolo”, a declarat Florin Prunea pentru Prima Sport

VIDEO Victor Pițurcă refuză naționala României 

Modifică setările cookies