EXCLUSIV Predicție negativă pentru "tricolori": "Nu ne calificăm la Mondial pentru că nu poți să te duci cu Dacia la Formula 1!"

Florin Manea CM 2026 Cupa Mondiala Echipa Nationala de fotbal a Romaniei tricolori Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 23:33
Data actualizarii: Marti 31 Ianuarie 2023, 23:32

Colaborează cu un jucător convocat la echipa națională, dar nu îi este frică să spună lucrurilor pe nume. 

Florin Manea crede că ne lipsește o strategie bine gândită, începând la juniori până la echipa națională. Impresarul, care l-a adus la Rapid pe Rareș Ilie (Nice) și îl reprezintă pe Radu Drăgușin (Genoa), care are trei selecții pentru reprezentativa de seniori a României, crede că și mentalitatea defectuoasă ne-a privat de calificări la ultimele șase turnee finale de Cupe Mondiale.

"Naționala ar trebui să fie exemplul după care se reglează lucrurile la cluburi"

"Ce vedem la națională e efectul, cauza e tot ce se întâmplă până acolo. Bine, și acolo sunt probleme. Naționala ar trebui să fie exemplul după care se reglează lucrurile la cluburi, să fii exemplu pentru cei de mai jos. Când zici că îi bați pe Armenia de îi omori și te omoară Armenia, nu te mai ia nimeni de exemplu. Nu te mai ia nimeni în serios. Nu îmi stă în caracter să atac așa oamenii, dar este total neprofesionist tot ce se întâmplă.

Nu avem un plan, nu știm să lucrăm. Nu avem nici la echipa națională. Poate că Edi Iordănescu are un plan de joc, dar ca structură și strategie, pe termen mediu și lung, nu văd nimic. Batem pasul pe loc, vorbim de niște oameni care nu ne-au calificat campanii la rând și conduc destinele fotbalului românesc în continuare. Nu președinte sau nu știu ce conducător, dar mi se pare ciudat că Hagi sau alți mari jucători nu sunt prinși în angrenajul FRF. 

"Croații și sârbii se vând ca lumea, pentru că ei bagă jucătorii la 16-17 ani"

Hagi a tot scos jucători, nu e vina lui că aia nu au jucat pe unde s-au dus. I-a băgat la 15-16 ani, a avut curaj, a făcut primul academia aia. E cel mai aproape de Dinamo Zagreb, de Steaua Roșie, de Partizan, de cluburile de lângă noi, care ar trebui să ne fie modele. Vorbim de Leipzig, Salzburg, Barcelona, de alte cluburi cu academii de top, dar nu avem banii lor, specialiștii lor. Trebuie să înțelegem că suntem intermediari de jucători, ăsta e nivelul nostru actual, nu putem mai mult. 

Croații, sârbii, ăștia de vând ca lumea, pentru că ei bagă jucătorii la 16-17 ani. Noi zicem că 'nu, e mic, nu are experiență, trebuie să mai crească!'. La 24 de ani nu îl mai ia nimeni. Stoichiță zice că nu îl bagă pe Drăgușin, că dacă greșește. Și dacă greșește ce? Greșește Van Dijk, greșește Chiellini, greșește Ramos, greșește Chiricheș!

"Suntem o nație de oameni slabi. Și proverbele sunt de oameni slabi" 

Suntem o nație de oameni slabi. Și proverbele sunt de oameni slabi. 'Capul plecat sabia nu-l taie'. 'Fă-te frate cu dracul până treci puntea'. 'Să moară capra vecinului'. 'Vorba dulce mult aduce'. 'Dacă tăceai, filosof rămâneai'. Astea sunt proverbele noastre. 

Să dau un exemplu, că îmi venea să sparg televizorul. Antrenorul echipei naționale, Florin Bratu, iese la televior și zice 'eu când nu jucam în Franța, mă întorceam la Dinamo'. E cel mai prost sfat pe care poți să-l dai ca fost jucător! Stai acolo și luptă pentru locul tău până joci! Noi ridicăm mâna și vrem la mama acasă. Vin la Borcică, că îmi dă el banii, fac mitraliera... De ce să mă bat să joc la Nantes? 

"Ultima mașină clasată la Formula 1 bate toate mașinile de pe stradă"

Nu văd o schimbare de mentalitate la jucătorii tineri. Ce își ia un fotbalist care ia banii din primul contract? Mașină scumpă. Drăgușin are un Q5, de 25.000 de euro, deși putea să-și ia ce bolid dorea. A investit deja mare parte din primii bani câștigați. De asta îl apreciez, pentru că e un băiat cu capul pe umeri. 

Nu ne calificăm la Mondial pentru că nu poți să te duci cu Dacia la Formula 1. Ultima mașină clasată la Formula 1 bate toate mașinile de pe stradă. Nu e o rușine să îți știi nivelul, nu trebuie să îți plângi de milă, trebuie să te ambiționezi și să te duci să muncești mai mult", a declarat Florin Manea pentru Sport.ro.                 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!