"Nume mari, dar fără stele!" Ce scriu polonezii despre naționala lui Edward Iordănescu

nationala romaniei campionatul european EURO 2024 Nationala România - Liechtenstein (07.06.2024) / Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2024, 17:03
Data actualizarii: Vineri 14 Iunie 2024, 17:05

Polonezii au trecut prin filtru naționala României și au tras o singură concluzie: fără staruri.

În ciuda numelor răsunătoare de la naționala României, precum Iordănescu sau Hagi, polonezii notează faptul că prima reprezentativă a țării noastre nu mai are forța de altădată.

Deși Ianis Hagi a primit numărul zece înainte ca tricolorii să plece spre Germania, polonezii sunt de părere că Nicolae Stanciu va fi cel mai periculos tricolor la Euro.

"România revine la un turneu major după opt ani de absență, dar de data aceasta fără staruri în echipă. Deși nu este favorită, calificarea la Euro 2024 a devenit o mare surpriză a eliminatoriilor.

Puterea echipei lui Iordanescu constă în colectivitate și în defensivă. România a primit doar cinci goluri în calificări, ceea ce o face a doua cea mai bună echipă din acest punct de vedere (după Franța și Portugalia).

Portarul Horațiu Moldovan, deși este jucător la Atletico Madrid, cel mai probabil nu va juca la Euro. Experimentatul Florin Niță de la Gaziantep din Turcia pare a fi favoritul pentru a ocupa această poziție.

Nici apărarea nu este plină de staruri. Fundașul central cheie, Radu Drăgușin, joacă la Tottenham, dar rareori apare pe teren (la echipa de club). Ceilalți fundași sunt în mare parte jucători din ligi mai mici.

O problemă pentru români ar putea fi lipsa unui atacant de talie. În preliminarii, niciun jucător nu a marcat mai mult de trei goluri.

În ciuda slăbiciunii echipei, România se poate baza pe entuziasmul fanilor și pe un antrenor care pune accent pe jocul de echipă. Edward Iordanescu, fiul lui Anghel Iordanescu, a condus echipa spre câștigarea grupei, depășind printre altele Elveția", au scris cei de la Przegladsportowy.

Programul României la Campionatul European 2024 în grupe

România va debuta la Euro 2024 pe 17 iunie, împotriva naționalei Ucrainei, într-un meci programat pe stadionul din Munchen, de la ora 16:00.

  • 17 iunie, ora 16:00: România - Ucraina (Munchen)
  • 22 iunie, ora 22:00: Belgia - România (Koln)
  • 26 iunie, ora 19:00: Slovacia - România (Frankfurt).

Campionatul European din Germania 2024 se va disputa în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în exclusivitate pe PRO TV, PRO ARENA și VOYO. Cele mai importante faze vor putea fi revăzute pe site-ul SPORT.RO.

Turneul final va debuta cu meciul Germania - Scoția, programat pe 14 iunie, de la ora 22:00.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!