Mihai Pintilii nu l-a refuzat pe Iordănescu! De ce n-a ajuns, de fapt, „secund” la națională

mihai pintilii Echipa Nationala edi iordanescu Nationala Mihai Pintilii / Sport Pictures
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Octombrie 2023, 13:47
Data actualizarii: Duminica 15 Octombrie 2023, 13:48

Mihai Pintilii a explicat de ce nu a ajuns în staff-ul tehnic al naționalei României, deși a fost dorit insistent de Edi Iordănescu.

Delegatul tehnic al FCSB, care ocupă de fapt funcția de „secund” al lui Charalambous, a explicat că i-a fost imposibil să meargă alături de Edi Iordănescu, deoarece nu ar fi avut voie să ia loc pe banca tehnică.

„Fără licenţă e foarte greu. Ce putea să mă pună? Director Sportiv? N-aveam cum. Dacă mă lua antrenor secund, trebuie să stau cu el pe bancă. Cum stăteam? I-am mulţumit pe această cale şi îi mulţumesc pentru faptul că mă apreciază, dar nu aveam cum.

Am avut un 30% gând că poate dacă mă duc iau licenţa de antrenor mai repede. Primul căruia i-am zis a fost MM: 'Uite, aşa, aşa...'. 'Păi, şi pleci?'. 'Nu plec, că d-aia vorbesc cu tine'.

M-am gândit mereu la licenţe. Eu am zis că tre să fac şcoala, să o termin”, a declarat Mihai Pintilii, la ”SportCast cu Sile”.

Cum a ajuns Edi Iordănescu „principal” la națională

Edward Iordănescu a fost numit în funcţia de selecţioner al echipei naţionale de fotbal a României, în luna ianuarie a anului 2022.

În momentul în care a preluat cârma naționalei (25 ianuarie 2022), Edward Iordănescu, fiul fostului selecţioner al României, Anghel Iordănescu, era liber de contract din 14 noiembrie 2021, atunci când s-a despărţit de comun acord de clubul FCSB. El preluase gruparea bucureşteană la 18 august 2021, iar în cele trei luni ale mandatului său a înregistrat în cele 12 partide din Liga I şi Cupa României 8 victorii, 2 egaluri şi 2 înfrângeri.

În cariera sa, Edward Iordănescu a mai antrenat echipele Fortuna Brazi, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, ŢSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj şi Gaz Metan Mediaş.

Edward Iordănescu are în palmares trei trofee, toate câştigate cu CFR Cluj: 1 titlu (2020-2021) şi 2 Supercupe ale României (2018-2019 şi 2020-2021).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!