Nationala

EXCLUSIV ”Merita mai mult respect”. Reacție categorică după instalarea lui Edi Iordănescu pe postul de selecționer

Edi Iordănescu (43 de ani) a fost numit în funcția de selecționer al României, după ce variantele Gică Hagi, Răzvan Lucescu, Dan Petrescu și Ladislau Boloni au picat.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 20:48
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 21:09

Iordănescu Jr. îi va călca, astfel, pe urme tatălui său, care a fost numit pentru prima oară ca selecționer al României tot la 43 de ani. Florin Prunea, fost component al Generației de Aur, crede că antrenorul, campion en-titre în Liga 1, trebuia să fie contactat mai devreme de reprezentanții FRF.

Fostul portar vorbește în termeni laudativi despre Edi Iordănescu, dar crede că acesta nu va putea schimba multe lucruri la prima reprezentativă, din cauza faptului că ”aria de selecție este una modestă”.

  • Edi Iordănescu

Florin Prunea, despre numirea lui Edi Iordănescu la echipa națională

„Este un antrenor din noul val, singurul care a avut rezultate la echipele de club. Îmi pare rău, cred că merita mai mult respect. Nu trebuia să fie a șasea roată la căruța Federației, un antrenor de talia lui merită mai mult respect. Sigur că au fost variante, antrenori cu experiență cu care s-a negociat, așteptăm și noi punctul de vedere al lui Loți Boloni, să vedem ce s-a întâmplat, cred că are multe de spus. 

Edi este un antrenor care a lucrat în condiții foarte grele la echipele la care a lucrat, începând cu Pandurii, Gaz Metan. Parcursul lui la FCSB a fost unul impecabil. El știe cel mai bine ce are de făcut, prea multe nu știu dacă are de schimbat, aria de selecție este una modestă. Viața lui acum se schimbă total, una este să fii antrenor la echipa de club și alta este să fii selecționer”, a spus Florin Prunea, în exclusivitate pentru www.sport.ro.

FC Vaslui, Fortuna Brazi, FCM Târgu Mureș, Pandurii, CSKA Sofia, Astra Giurgiu, CFR Cluj, Gaz Metan și FCSB sunt echipele pe care le-a antrenat Edi Iordănescu din postura de antrenor principal. 

Răzvan Burleanu i-a stabilit obiectivele lui Edi Iordănescu

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre obiectivele noului tehnician, care va avea sarcina de a califica naționala României la Campionatul European 2024, dar și să câștige grupa din Liga Națiunilor, din care mai fac parte Bosnia, Muntenegru și Finlanda. 

„Dincolo ce clauzele de confidențialitate pe care le cunoașteți foarte bine, contractul se întinde pe două campanii de calificare, pentru Liga Națiunilor și EURO, care se va prelungi automat pentru EURO 2024. Un contract care are un obiectiv principal: calificare naționalei la EURO 2024, dar și un obiectiv intermediar, câștigarea grupei din Liga Națiunilor”, a precizat Răzvan Burleanu. 

Modifică setările cookies