Nationala

Keseru si primul gol de 5 puncte din istoria nationalei. Cifrele ciudate ale unei echipe aflate pe un uimitor loc 7 in lume

Obsesia Budapesta a trecut. Romania pleaca din Ungaria cu un punct si regretul ca ar fi putut mai mult.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 10:24
Data actualizarii: Sambata 05 Septembrie 2015, 10:27

Cu mai mult curaj, poate cu un Budescu alaturi de Sanmartean si nu in locul lui Sanmartean, cu un atacant mai inspirat si benzi mai agresive in toate cele 90 de minute Romania ar fi putut pleca de la Budapesta cu o victorie care nu numai ca ne-ar fi pastrat pe primul loc in Grupa, dar ne-ar fi usurat enorm cursa pentru Euro. Ne place sa tremuram pana la capat.

Emotiile cu Ungaria se muta acum pe National Arena. Toata lumea trebuie sa fie la meci, pentru un stadion plin si o prima calificare la un turneu final dupa 8 ani de asteptare.

Romania - Grecia, meciul de luni, la 21:45, pune fata in fata doua nationale schimbate enorm fata de barajul pentru calificarea la Mondial. Atunci, Grecia reusea cu scorul de 4-2 sa elimine Romania de la baraj. Intre timp, grecii au ajuns pe ultimul loc in Grupa, cu 2 puncte, sub Insulele Feroe, iar de la turneul final au ajuns deja la al treilea antrenor.

Romania, in schimb, a profitat de anomalia clasamentului FIFA, acolo unde am urcat pe 7, iar Tara Galilor, o natiune care se afla dincolo de top 100 acum patru ani, astazi este pentru prima oara in istorie peste Anglia si in top 10.

Datorita numarului mare de echipe care pot juca la Euro 2016, Romania nu tremura pentru calificare, dar tot trebuie sa joace ca sa o obtina, chiar si in fata Greciei, o echipa modelata parca pe colapsul financiar al tarii.

Pentru calificare, Romania trebuie sa marcheze, iar aici lucrurile arata un pic ciudat. Suntem neinvinsi intr-un meci oficial chiar de la barajul cu Grecia. Au trecut aproape doi ani de atunci, iar Romania si-a gasit stabilitatea, dar ramane inca o echipa fragila si lipsita de fantezie.

Cifrele o arata destul de clar. In 2015, Romania a marcat un singur gol, cu Insulele Feroe, prin Claudiu Keseru. Cu acest gol si doua rezultate de egalitate, Romania a reusit sa stranga 5 puncte in trei partide si isi continua marsul spre Euro. Putem spune ca suntem eficienti. Iordanescu ar spune ca asa putem fi calificati.

Pentru Euro 2016, a saptea tara a lumii in fotbal, potrivit clasamentului FIFA, este obligata sa devina mai infometata dupa goluri. Euro 2008 a aratat tuturor cat de usor poti uita o nationala care a jucat cel mai urat fotbal de la un turneu final.

CITESTE SI
STIRILE ZILEI


Modifică setările cookies