Nationala

Iordanescu vrea ECHIPA nationala cu Lucescu si Dinu, fostul antrenor al lui Dinamo e sigur: "Puiu si Mircea nu pot colabora niciodata"

Anghel Iordanescu a reusit sa califice in-extremis echipa nationala la EURO 2016, insa viitorul sau este incert. Antrenorul nu a confirmat inca daca va ramane pe banca si la turneul final, in timp ce Razvan Burleanu a spus ca incearca sa-l convinga pe acesta sa-i conduca pe Torje, Chiriches si Budescu si in Franta.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Octombrie 2015, 19:32
Data actualizarii: Marti 13 Octombrie 2015, 19:49

Viitorul lui Iordanescu pe banca nationalei ramane incert dupa calificarea obtinuta in Insulele Feroe. Veteranul antrenor a ezitat in a confirma ramanerea si pentru turneul final, in ciuda anuntului facut de FRF: "Vrem sa mergem cu Iordanescu in Franta".

In acest context, mai multe scenarii au aparut, unele dintre ele mai mult sau mai putin interesante. Pentru banca nationalei a fost propus Mircea Lucescu, cel mai bun antrenor roman al ultimului deceniu, dar nu a fost sarita din schema nici posibila colaborare intre Lucescu si Iordanescu. De asemenea, si numele lui Cornel Dinu a fost pronuntat.

Iar cel care a lansat aceasta propunere a fost chiar Anghel Iordanescu, cel care i-a invitat pe Lucescu si Dinu sa le vorbeasca fotbalistilor echipei nationale, spunand ca este dornic sa colaboreze cu cei doi.

Ideea lui Iordanescu de a colabora cu Lucescu si Dinu, asa cum Moldovan, Isaila si Badea indeplinesc cu totii rolul de secunzi ai nationalei, este insa putin probabil sa devina realitate. Cornel Dinu, unul dintre cei vizati de Iordanescu pentru a ajuta nationala, este de parere ca o colaborare intre "caractere atat de diferite" este aproape imposibila.

"Nu cred ca pot colabora. Sunt doua persoane complet diferite. Dupa parerea mea, au conceptii total opuse in ceea ce inseamna jocul de fotbal. 

In 1994, la CM, cand a preluat Iordanescu nationala juca cu 5 stoperi. Lupescu juca stoper, Popescu stoper, plus Mihali, Prodan si Belodedici. Iar in fata juca cu Hagi, Raducioiu si Ilie Dumitrescu. 

Lucescu are o alta conceptie, posesie, spectacol, constructie. 

Se pot consulta, dar e destul de dificil sa lucreze impreuna. 

Sunt total diferiti. Lucescu e de o anumita categorie intelectuala, Puiu e un pragmatic, e de un realism dus la extrem", a spus Cornel Dinu la Dolce Sport. 

Modifică setările cookies