Gheorghe Hagi Aurel Ticleanu Echipa Nationala de Fotbal Farul Constanta Nationala

Hagi 's-a autopropus' indirect la națională! Cum s-a convins Burleanu să îl contacteze pe antrenorul Farului 

Federația Română de Fotbal caută în continuare un selecționer pentru naționala de fotbal a României. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 20:48
Data actualizarii: Miercuri 29 Decembrie 2021, 20:55

Răzvan Burleanu nu a reușit încă să găsească un selecționer pentru a prelua banca tehnică a echipei naționale, după ce a fost refuzat, pe rând, de Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. Antrenorul Farului a fost prima opțiune la care Federația a apelat, însă s-a lovit de un refuz. 

Hagi a motivat că fiind patronul echipei din Liga 1, dacă alege să preia naționala, s-ar isca un conflict de interese, preferând să rămână la gruparea constănțeană. 

Răzvan Burleanu, convins chiar de Hagi să îl contacteze 

Aurel Țicleanu (62 ani), cel care este membru al Comisiei Tehnice a FRF, a dezvăluit cum a apărut varianta Gheorghe Hagi în atenția președintelui Răzvan Burleanu. Conform acestuia, Hagi s-ar fi 'autopropus', în mod indirect, prin intermediul unui discurs avut la TV, în care vorbea despre echipa națională și ce trebuie să se schimbe pentru a obține performanță. 

În urma vorbelor antrenorului de la Farul, Răzvan Burleanu a fost convins că trebuie să îl contacteze, pentru a încerca să îl convingă, susține fostul jucător. 

„Varianta Hagi a apărut ca urmare a unui monolog de 2 ore la TV. Hagi nu are nevoie să ne spună două ore acelaşi lucru, el este Hagi pentru absolut toate lumea din fotbalul românesc, indiferent că face parte sau nu din rândurile federaţiei, în momentul când Hagi spune un lcuru, toată lumea îl asculta.

Monologul lui Hagi era pro naţională şi un proiect cu jucători pentru naţională. Normal ca preşedintele FRF a reacţionat. În presă se cultivă ideea unui război cu Hagi, care e total greşită. Hagi este unul dintre partenerii foarte importanţi ai FRF. Academia lui a produs jucători foarte tineri, iar aceştia fac parte din loturile naţionale. Cam 50 la sută dintre titularii acestor reprezentative provin de la academia asta.

După discursul de seară, Hagi a bătut înretragere dimineaţă, după ce i s-a spus că partenerii au venit alături de el în condiţiile în care vor să facă ceva, să poernească cu o discuţie. Iar el ar fi dat ideea că abandonează aceste lcururi şi s-a retras”, a declarat Aurel Țicleanu pentru Telekom Sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!