FRF edi iordanescu Federatia Romana de Fotbal MIhai Stoichita Nationala

FRF i-a decis viitorul lui Edi Iordănescu! Anunțul lui Mihai Stoichiță 

Mihai Stoichiță a anunța că Edward Iordănescu va conduce echipa națională și în preliminariile Campionatului European din 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Octombrie 2022, 15:33
Data actualizarii: Luni 03 Octombrie 2022, 15:33

Mihai Stoichiță (68 ani) a anunțat după ultimul meci din Liga Națiunilor, 4-1 cu Bosnia, că Edward Iordănescu (44 ani) va continua la cârma echipei naționale. Pentru directorul tehnic FRF nu a contat că România a retrogradat în al treilea eșalon valoric în Liga Națiunilor, invocând în cadrul unei întâlniri a Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal că doar „trei formații de pe locul 3 au avut mai multe puncte decât noi”.

Mihai Stoichiță are încredere nelimitată în Edi Iordănescu

Tot la această adunare, Mihai Stoichiță a confirmat că Iordănescu Jr. va conduce echipa națională și în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, urmând ca angajamentul să se prelungească automat pe durata turneului final dacă România se va califica. 

„Edi Iordănescu trebuie să continue la cârma echipei naționale. Am văzut lucruri bune în luna septembrie, de la ele trebuie continuat. A fost dezamăgitor că am încheiat grupa pe locul 4, dar trebuie să privim în detaliu. Cu un singur punct în plus am fi fost pe locul 2. Per total, individual, am fost peste Finlanda și Bosnia și Herțegovina la dueluri directe. În plus, deși am terminat pe ultimul loc, în cele 16 grupe din Liga Națiunilor doar trei formații de pe locul 3, nu locul 4, au avut mai multe puncte decât noi. Nu sunt niște realizări, dar sunt lucruri care contează. Edi și-a asumat o reconstrucție, sperăm cu toții să reușească și să ne aducă o bucurie pe care o așteptăm, calificarea la EURO 2024”, a spus Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Română de Fotbal, conform comunicatului oficial emis de FRF.

Edi Iordănescu, despre probleme echipei naționale

Totodată, în cadrul aceleiași întâlniri, Edward Iordănescu a argumentat că a identificat 5 probleme la echipa națională, pe care speră să le rezolve în preliminariile Campionatului European din 2024. 

„Încrederea care mi s-a oferit mă onorează și, la fel ca și până acum, promit să pun în slujba echipei naționale toate cunoștințele mele și tot ce am eu mai bun ca să reușim să ne atingem obiectivul. Am identificat cinci probleme pe care le avem și sper să le remediem sau să le diminuăm efectele. Nu sunt cazuri izolate, e vorba de situația în care ne aflăm, un exemplu ar fi lipsa meciurilor internaționale ale jucătorilor români la echipele de club. Cred că am reușit să punem fundația la procesul de reconstrucție, cu jucători tineri, mulți proveniți de la Under 21, cu o mentalitate diferită, pe care ne-o dorim foarte mult, care să ne dea speranțe pentru o calificare la EURO. Încercăm să construim în jurul elementelor bune și să le dezvoltăm. Pentru mine e o onoare și o mândrie să mă aflu în această poziție și sper să ne bucurăm cu toții la final și să facem fericiți românii”, a spus Edward Iordănescu.

Modifică setările cookies