Edi Iordănescu, acuzat că și-a bătut joc de Andrei Ivan: "N-ai cum să faci asta! Chiar dacă a înjurat, toți merităm altă șansă"

edi iordanescu Andrei Ivan Echipa Nationala Gica Craioveanu Universitatea Craiova Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 14 Iunie 2022, 21:01
Data actualizarii: Marti 14 Iunie 2022, 21:01

Edi Iordănescu a lăsat șapte jucători în afara lotului pentru meciul România - Muntenegru, inclusiv pe Andrei Ivan.

Pe lângă accidentații Iulian Cristea și Denis Alibec, Edi Iordănescu a decis să nu mizeze la partida cu Muntenegru pe Marian Aioani, Virgil Ghiță, Alexandru Crețu, Andrei Ivan și Alexandru Mitriță, care vor urmări meciul din tribune.

Edi Iordănescu, acuzat că și-a bătut joc de Andrei Ivan

Decizia de a-l exclude din lot pe Andrei Ivan l-a revoltat pe Gică Craioveanu, fostul mare jucător al Universității Craiova, care spune că Edi Iordănescu își bate joc de fotbalistul oltenilor prin decizia luată.

Mai mult, Craioveanu crede că Ivan merita o nouă șansă chiar dacă ar fi avut un conflict cu oamenii din staff-ul echipei naționalei, oferind și un exemplu din cariera sa.

"Nu poți să îți bați joc de un jucător, n-ai cum să faci asta… Trebuie să îl iei deoparte, să îi explici, să îi spui unde a greșit, nici nu știu ce s-a întâmplat, sincer, o fi comentat, o fi înjurat, dar chiar și așa, chiar dacă a greșit Ivan în vreun fel, toți merităm altă șansă. Iar Ivan e unul dintre cei mai buni atacanți de la echipa națională acum.

Și dacă ar fi greșit… și eu ma reacționat aiurea la Quique Sanchez Flores, că era aproape de-o seamă cu mine, și am greșit, și aveam 37 de ani, dar toți merităm o altă șansă.

E drept că trebuie să ai și mână stângă și mână dreaptă, să te impui ca selecționer, fiindcă trebuie să te impui dacă ești selecționer! Dar să ai și argumente.

Dacă îmi spui acum un jucător de la națională cu cifre mai bune ca Ivan eu mă retrag în cameră și mă duc și mă uit la Zimbabwe cu Bangladesh. Ivan a făcut un an senzațional, cum să fie în tribune? Nu-l apăr că e de la Craiova, și dacă era de la FCSB sau CFR, la fel aș fi spus…", a spus Gică Craioveanu, pentru Sportbull.

Andrei Ivan a fost titular în meciul cu Muntenegru, din deplasare (0-2), cu Bosnia (0-1) a jucat doar 16 minute, iar la partida cu Finlanda nu a făcut parte din lot.

Mihai Rotaru: "Absența lui Ivan, o greșeală majoră"

Chiar dacă prima reprezentativă a obținut primele 3 puncte în grupa din Nations League, selecționerul tot a primit reproșuri. Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, nu a înțeles decizia lui Edi Iordănescu de a-l lăsa pe Andrei Ivan (25 ani) în afara lotului cu Finalanda, și de a opta pentru un singur atacant, George Pușcaș (25 ani). 

"Nu, antrenorul nu are voie să facă aşa ceva. E o greşeală majoră. Am crezut că e accidentat. Dacă i se întâmpla ceva lui Puşcaş, cu cine jucai?

Tănase, vârf împins? Vreau să am dubii. E bun în România, dar în Muntenegru s-a văzut cu totul altceva", a declarat Mihai Rotaru, pentru Orange Sport.

România - Muntenegru. Echipele de start

  • România: Niță - Manea, Chiricheș, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Maxim - Ștefănescu, Pușcaș, Mihăilă
  • Rezerve: Moldovan, Târnovanu, Rațiu, Camora, Păun, Oct. Popescu, Cicâldău, Rus, Tănase, Hanca, Sorescu, Olaru
  • Selecționer: Edi Iordănescu
  • Muntenegru: Mijatovic - Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic - Jovovic, Scekic, Jankovic, Savicevic - Mugosa, Krstovic
  • Rezerve: Petkovic, Dragojevic, A. Vukcevic, M. Vukcevic, Bozovic, Beciraj, Raickovic, Bubanja, Sipcic, Camaj, Milovic, Dukanovic
  • Selecționer: Miodrag Radulovic
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!