FOTO Edi Iordănescu a luat microfonul și, copleșit de emoții, le-a transmis un mesaj suporterilor strânși la Mogoșoaia în toiul nopții

edi iordanescu Echipa Nationala Mogosoaia Romania Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 04 Iulie 2024, 08:21
Data actualizarii: Joi 04 Iulie 2024, 08:20

Naționala României a făcut un turneu fenomenal în Germania, la Campionatul European din 2024, transmis la Pro TV, Pro Arena și pe VOYO.

Selecționata lui Edward Iordănescu a ajuns până în optimi, după ce a încheiat pe primul loc Grupa E din care au făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina. În faza eliminatorie, reprezentativa a fost trimisă acasă de naționala Olandei, după ce tricolorii au pierdut cu 0-3.

Edi Iordănescu a luat microfonul și, copleșit de emoții, le-a transmis un mesaj suporterilor strânși la Mogoșoaia în toiul nopții

Miercuri, în miez de noapte, naționala a aterizat la aeroportul din Otopeni și a plecat imediat spre Mogoșoaia, locul în care se organizează cantonamentele pentru reprezentativa României.

Suporterii i-au primit în număr cât mai mare pe tricolori. Aflat pe teren, Edi Iordănescu a luat microfonul în mână, iar în ropote de aplauze, a avut un mesaj copleșitor pe care l-a transmis românilor.

”Bună seara și mulțumim din suflet! Nu avem cuvinte să vă mulțumim. Acum emoțiile mă copleșesc. Eu vă mulțumesc în numele familiei echipei naționale, acestei generații de suflet, a tuturor. Vreau să vă spun un lucru. Nici nu vă imaginați pentru noi toți suportul dumneavoastră, din țară, suportul din Germania. 

Și vă spun cu mâna pe suflet că au dat totul în mod special pentru voi și pentru copiii și viitorul României. Să dea Dumnezeu ca român cu român în viitor să fim puternici. Să fim mândri că suntem români. La fel vă spun cu sinceritate că am întâlnit foarte mulți români plecați de ani buni din țară. Mândri de echipa lor națională. 

Dor de țara lor. Și să credem că atunci când suntem uniți să avem încredere în visul nostru. România a dat un semnal puternic. Să fie un nou început pentru fotbalul românesc!”, a spus Edi Iordănescu.

România - Olanda 0-3

Tricolorii au început în forță confruntarea de la Munchen, dar olandezii au fost mai eficienți. Cody Gakpo a deschis scorul în minutul 20, după ce l-a ridiculizat pe Andrei Rațiu și l-a învins pe Florin Niță cu un șut la colțul scurt. 

În actul secund, jucătorul de la Liverpool l-a mai pus la punct o dată pe Florin Niță, dar reușita a fost invalidată de VAR, din cauza unei poziții de ofsaid.

Spre final, olandezii au turat motoarele și au marcat de două ori în 10 minute. Malen majorat diferența în minutul 83, după o acțiune pe cont propriu a lui Cody Gakpo, ca același Malen să închidă tabela de marcaj la 3-0, în 90+3.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!