Duckadam vine cu o propunere surprinzătoare: "Cu el aș începe în poarta naționalei!"

Helmut Duckadam Echipa Nationala edi iordanescu Horatiu Moldovan Valentin Cojocaru Nationala
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 17 Martie 2023, 19:00
Data actualizarii: Vineri 17 Martie 2023, 18:57

Helmut Duckadam, fostul mare goalkeeper al Stelei, și-a exprimat opinia referitoare la portarii echipei naționale a României.

România va înfrunta Andorra (25 martie) și Belarus (28 martie), în preliminariile EURO 2024. Pe lista preliminară a jucătorilor convocați de Edi Iordănescu, formată exclusiv din stranieri, se află trei portari: Florin Niță (Pardubice), Ionuț Radu (Auxerre) și Valentin Cojocaru (Leuven).

Helmut Duckadam: "Eu aș începe cu Cojocaru în poarta naționalei"

Helmut Duckadam este de părere că cei trei ar trebui să apară și pe lista finală, iar titular să fie Valentin Cojocaru (27 de ani), goalkeeper care nu a debutat încă la naționala de seniori și a făcut parte din lot o singură dată, în 2016, la un amical cu Rusia (0-1), când a fost rezervă neutilizată.

În ceea ce privește portarii din campionatul intern, Duckadam s-a referit în special la Horațiu Moldovan. Greșelile recente ale portarului de la Rapid l-ar putea determina pe selecționer să nu îl convoace, crede fostul președinte de imagine al FCSB.

"Eu am mai spus. În momentul în care Moldovan va mai greși, s-ar putea să piardă echipa națională prin greșelilele pe care le face. După ultima gafă, s-ar putea să piardă și poarta Rapidului, pentru că s-au înmulțumit gafele. Eu nu-l văd la națională. Eu văd trei portari acolo: Niță, Radu și Cojocaru.

Eu sper să vină și Cojocaru, am auzit lucruri foarte frumoase despre el, joacă în Belgia meci de meci. Eu aș începe cu Cojocaru. E un portar tânăr, care și-a revenit după problemele pe care le-a avut. Eu i-aș da lui șansa să joace, mai ales cu Andorra", a spus Helmut Duckadam, la Playsport.

Valentin Cojocaru, sezon excelent în Belgia

Cojocaru a fost cumpărat de OH Leuven în vara anului trecut, de la formația ucraineană Dnipro, în schimbul sumei de 400.000 de euro. Echipa portarului român ocupă locul 10 în prima ligă a Belgiei.

Cojocaru a fost integralist în toate cele 31 de meciuri jucate de echipa sa, în toate competițiile, iar la ultimul joc, contra lui Charleroi (1-0), a fost desemnat omul meciului.

  • 5 parade a avut Cojocaru în meciul cu Charleroi
  • 8 meciuri dintre cele 31 le-a încheiat Cojocaru fără gol încasat la Leuven
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!