Burleanu: "Sunt probleme la stadioanele Steaua si Dinamo!" Unde s-au blocat lucrarile de modernizare pentru Euro 2020

Burleanu: "Sunt probleme la stadioanele Steaua si Dinamo!" Unde s-au blocat lucrarile de modernizare pentru Euro 2020

Razvan Burleanu a declarat ca UEFA nu este ingrijorata de pregatirile din Romania pentru organizarea celor patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Nationala.

"Nu exista ingrijorari din partea UEFA privind pregatirile pentru organizare, absolut deloc. Nu trebuie sa dati crezare zvonurilor (n.r. - privind intarzierea lucrarilor de modernizare a stadioanelor si a construirii unei linii de metrou pana la Aeroportul Otopeni). Asteptam ca in perioada urmatoare sa se creeze acel comitet interministerial astfel incat sa putem avansa cat mai mult. La stadionul de la Arcul de Triumf situatia este foarte clara, la fel s-a clarificat si situatia la Rapid. Continua sa fie insa cateva probleme la stadioanele Steaua si Dinamo in ceea ce inseamna drepturile de proprietate, pentru ca nu e foarte clar... adica ce constructie se demoleaza si care nu. in linie dreapta au intrat acum Rapid si Arcul de Triumf. Toata administratia FRF lucreaza, iar saptamana viitoare vom avea vizita lui Davor Suker din partea Comitetului Executiv al UEFA pentru a prezenta noua identitate vizuala a acestei competitii", a spus Burleanu la finalul Comitetului Executiv al FRF.

Pregatirile sunt in grafic si chiar avansate din anumite puncte de vedere, sustine Burleanu. "Discutii cu fiecare minister se fac in fiecare saptamana, deci toate lucrurile sunt conform graficului. Mai mult, in ceea ce priveste proiectele federatiei putem spune chiar ca suntem avansati fata de grafic. si ma refer la proiectele de infrastructura pe care le demaram. in 2020 vom avea 4 meciuri pe Arena Nationala, dar ne intereseaza ce lasam in urma. Iar FRF va investi anul viitor 3 milioane de euro in terenuri", a spus el.

Acesta a mai afirmat ca la sedinta din 24 octombrie Comitetul Executiv al FRF va vota noul manual de licentiere care va impune conditii mai dificile cluburilor din Liga I. "Comitetul Executiv se va intruni pe 24 octombrie pentru a vota noul manual de licentiere care se va aplica de anul viitor. Pana acum au existat discutii intre reprezentantii administratiei FRF si cei ai cluburilor, inclusiv din partea sindicatului fotbalistilor... Conform noului manual, conditiile pentru obtinerea licentei vor fi mai grele", a precizat el.

In ceea ce priveste partidele nationalei cu Armenia (8 octombrie) si Kazahstan (11 octombrie) din preliminariile CM 2018, Burleanu este ingrijorat in principal de gazonul sintetic pe care se va juca meciul de la Astana. "Mergem sa luam cele sase puncte. Dar, in acelasi timp, trebuie sa recunoastem ca nu e tocmai facil acest lucru. Am vazut ca si Polonia s-a incurcat in Kazahstan, a facut 2-2. Suprafata de joc de acolo este cea care ne ingrijoreaza foarte mult. Este un gazon artificial care nu se prezinta in cele mai bune conditii. E dificil de spus daca aceste meciuri transeaza calificarea. Mai sunt destule meciuri. Cu siguranta numarul de puncte va conta in clasament", a precizat Razvan Burleanu.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ordinul MS privind protocolul în caz de deces al pacienţilor cu Covid, în Monitorul Oficial. Ce prevede acesta
BRAT
Modifică setările cookies