Antrenorul lui Sunderland a luat cea mai grea decizie in cazul lui Pantilimon: "Portarii nu se schimba usor. Costel are sansa lui"

Antrenorul lui Sunderland a luat cea mai grea decizie in cazul lui Pantilimon: "Portarii nu se schimba usor. Costel are sansa lui"

Managerul echipei Sunderland, Gustavo Poyet, l-a laudat pe portarul Costel Pantilimon, care a avut evoluţii apreciate in ultimele doua partide, precizând ca jucatorul român a avut rabdare pentru a juca, iar atunci când i s-a ivit ocazia a facut-o foarte bine, informeaza The Shields Gazette.

Costel Pantilimon s-a transferat gratis in vara la Sunderland de la Manchester City, unde a petrecut trei sezoane, deoarece dorea sa evolueze mai mult. Totusi, in primele noua etape, Gustavo Poyet l-a preferat in poarta pe italianul Vito Mannone. Insa, dupa meciul din etapa a noua a Premier League, când Sunderland a pierdut confruntarea cu Arsenal, scor 0-2, Poyet a decis sa-l titularizeze pe Pantilimon. in etapa a opta, Mannone primise opt goluri de la Southampton.

In cele doua meciuri de Premier League in care a evoluat, Pantilimon a primit doua goluri, un autogol in victoria din deplasare cu Crystal Palace (3-1) si unul din penalti, in remiza cu Everton (1-1).

"Costel s-a descurcat bine. El era pregatit sa intre. L-am adus pe Costel la echipa si i-am spus inainte sa vina ca nu ii pot promite ca va juca. El a plecat de la Manchester City si cauta un loc unde sa joace, dar l-am avertizat ca daca vrea ceva usor, atunci acesta nu este locul. insa el a stiut, a venit, s-a pregatit bine si a crezut ca are o sansa. Eu am decis sa nu joace, iar el a asteptat momentul", a spus Pantilimon.

Poyet a afirmat ca alegerea portarului a fost una dintre cele mai grele decizii de pâna acum din acest sezon. insa antrenorul crede ca a avut dreptate sa inceapa campionatul cu Vito Mannone si sa-i ofere apoi ocazia lui Pantilimon.

"A fost una dintre provocarile cu care ne-am confruntat la inceputul sezonului. Era important la inceput sa incep cu Vito, iar dupa aceea a fost greu de schimbat decizia. insa noi trebuie sa ne uitam dupa beneficii si era timpul pentru o schimbare. Cred ca Pantilimon a vrut sa joace când a venit aici, ceea ce e bine, dupa care a fost suparat ca nu evolueaza, ceea ce iar e bine. El a continuat sa se comporte profesionist si sa fiu sincer la antrenamente era senzaţional. Apoi, el a trebuit sa demonstreze in timpul meciurilor si cu siguranţa a facut-o", a completat Poyet.

Vito Mannone a inceput sezonul ca titular, dupa ce in campionatul trecut, primul la Sunderland, a fost desemnat jucatorul anului in echipa "pisicilor negre". Totusi, Pantilimon ar putea sa-si pastreze locul de titular la Sunderland, având in vedere ca lui Poyet nu ii place sa schimbe jucatorii de pe anumite poziţii, precizeaza The Shields Gazette. "Sunt posturi pe teren pe care incerci sa nu le schimbi prea mult. insa trebuia sa o facem, asa ca am schimbat portarul. Astfel, ocaziile sunt clare pentru jucatori: daca joaca bine, atunci au o sansa mare sa ramâna in prima echipa", a precizat Poyet.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bode a anunțat primele destituiri după tragedia de la Onești. Parchetul, sesizat pentru neglijență în serviciu
BRAT

Modifică setările cookies