david popovici Campionatele Mondiale de Natatie de la Fukuoka inot Natație David Popovici

Cum a reacționat David Popovici după ce s-a calificat în finala de la 200 m liber

David Popovici participă în această perioadă la Campionatele Mondiale de Natație de la Fukuoka.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2023, 19:03
Data actualizarii: Luni 24 Iulie 2023, 19:04

David Popovici a intrat în a doua semifinală și a înotat de pe culoarul al cincilea, obținând cel mai bun timp. Popovici și-a asigurat prezența în finala de marți de la 200 m liber cu un timp de 1:44.70. În clasament a fost urmat de americanul Luke Hobson, care a scos timpul 1:44.87. 

Cum a reacționat David Popovici după ce s-a calificat în finala de la 200 m liber

David Popovici a vorbit după ce s-a calificat în finala de la 200 m liber și a remarcat diferența dintre publicul japonez și cel european. De asemenea, înotătorul român a mai evidențiat și că spre finalul cursei a sprintat, de frică să nu rămână pe dinafară.

„De dimineață am înotat mai încet a doua jumătate a cursei. Spre final am sprintat un pic, ca nu cumva să fiu atât de tâmpit încât să nu mă calific. Apa e bună, dar e foarte rece, nu știu ce au japonezii de o fac așa, dar ajută. Publicul japonez e foarte diferit de publicul european.

Parcă europenii noștri sunt mai fanatici, țipă, se mișcă mai tare, se agită. Dar e clar că japonezilor le place foarte mult înotul și sportul, iar asta se vede”, a spus David Popovici, potrivit GSP.

Ce a declarat David Popovici înaintea debutului de la Campionatul Mondial 2023

Înotătorul de 18 ani a oferit un interviu pentru Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, ocazie cu care a transmis câteva gânduri despre competiția de la Fukuoka. 

"Cred că lumea va încerca să pună presiune pe mine. Ține de mine dacă o accept sau nu și ce cred eu despre această presiune. Ce pot controla este presiunea pe care o pun eu pe mine, care va fi la niveluri joase.

Dorința mea este să vină, să fie și mai bun decât mine sau să se apropie de mine. Și să ne putem întrece pentru că dacă nu ai competiție nu te simți bine atunci când câștigi.

Încercăm să nu ne raportăm prea mult la concurenți, dar atunci când eram la început îi studiam fiindcă aveam ce învăța de la ei. Și acum îi studiez, dar ne concentrăm mai mult pe cursa mea", a spus David Popovici.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!