Mayweather vs Pacquiao

Efectele devastatoare ale meciului dintre Mayweather si Pacquiao! Ce se intampla dupa meciul care a zguduit lumea boxului

Mayweather a reusit sa il bata pe Pacquiao la decizie, cum se astepta majoritatea fanilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Mai 2015, 10:08
Data actualizarii: Luni 04 Mai 2015, 10:28

Floyd Mayweather a reusit sa castige meciul cu Manny Pacquiao, insa fanii boxului au ramas dezamagiti dupa aceasta partida. Mayweather a reusit totusi o reprezentatie de box in fata celui mai periculos adversar din cariera sa, Pacquiao nereusind totusi sa se ridice la nivelul asteptarilor.

Meciul lipsit de spectaculozitate dintre cei doi a lasat insa urme adanci in industria boxului. Sportul care pierde teren in USA inca din anii '90 a ajuns la competitie cu artele martiale mixte, UFC-ul devenind in ultimii ani o afacere de peste 3 miliarde de dolari, tinandu-i pe fani in priza in "goana dupa PPV-uri" cu cel putin 2 gale tari pe luna.

Chiar si asa, fanii boxului au demonstrat duminica dimineata ca sunt in continuare majoritari. Peste 3 milioane de PPV-uri au fost vandute, meciul fiind intarziat cu aproape o ora din cauza problemelor de retea aparute la meciul transmis de HBO si Showtime. Organizatorii meciului s-au bucurat cand au aflat cifrele insa efectele pe termen lung sunt devastatoare.

Lipsa de spectacol din meci, decizia aparent controversata si faptul ca Pacquiao nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor fac ca sansele ca fanii boxului sa mai plateasca $100 de dolari pentru un meci in urmatorii ani sunt infime, mai ales ca nu exista o confruntare de nivelul celei dintre Mayweather si Pacquiao.

Astfel, apogeul boxului, cel mai scump meci din istorie si cel mai scump PPV din istorie, a fost o reala dezamagire ce ii va face pe fani sa se gandeasca bine inainte sa mai plateasca pentru un PPV.

Modifică setările cookies