VIDEO Drumul pe care nu ramai inzapezit niciodata! Inventia care schimba RADICAL sofatul in intreaga lume!

In viitor nu vor mai exista drumuri blocate, cu gropi sau acoperite de zapada!

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Decembrie 2012, 11:23
Data actualizarii: Luni 10 Decembrie 2012, 11:27

Un cuplu din SUA a inventat drumul solar, cel care schimba radical conceptul de sosea!

In loc de asfalt, acesta e construit din panouri solare. Asfaltul e inlocuit cu sticla tare iar beneficiile acestora sunt imense. Sotii Julie si Scott Brusaw din Idaho vor sa inlocuiasca in viitor toate drumurile din SUA cu inventia lor.

"Duritatea sticlei se regaseste intre cea a otelului si a otelului inoxidabil. Se va crea si o infrastructura potrivita pentru autovehiculele electrice, sub forma unor refugii in care se poate reincarca bateria", sustine Scott Brusaw

Exista insa si probleme in implementarea ideii revoutionare.

"La prima ninsoare panourile solare nu mai functioneaza, motiv pentru care ne-am gandit ca trebuie sa punem un element de incalzire pe suprafata. Liniile de demarcatie de pe sosele vor fi inlocuite cu un sistem de leduri, iar daca apare cineva pe drum, o caprioara sau un biciclist, drumul este atat de inteligent, incat avertizeaza soferul sa incetineasca", spune Scott Brusaw.

In 2009, Solar Roadways a castigat un contract de la Federal Highway Administration pentru a construi primul prototip de panou solar pentru strazi din lume. Apoi a mai primit 750.000 de euro pentru o parcare asemanatoare.

ULTIMELE STIRI
VIDEO PROTVPLUS.RO
Modifică setările cookies