Mini Superleggera Vision Concept Concorso d’Eleganza Villa d’Este Masini

SUPER FOTO | Nemtii, englezii si italienii s-au aliat pentru cea mai tare masina! Asa arata Mini Superleggera Vision Concept! 

Mini s-a facut mare. Celebra "masinuta" capata proportii in cel mai nou concept. 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 24 Mai 2014, 19:21
Data actualizarii: Sambata 24 Mai 2014, 19:22

Incepe Concorso d’Eleganza Villa d’Este, festivalul masinilor vintage de la Lacul Como din Italia, eveniment preferat de producatorii auto pentru lansarea unor concepte neobisnuite.

E si cazul BMW, unul dintre organizatorii festivalului, care prezinta anul acesta un Mini total schimbat. E vorba despre Mini Superleggera Vision concept, masina care arata mai mult ca o Mazda MX-5 decat cu un Mini. Superba masina e construita de BMW in colaborare cu firma italiana de design Touring Superleggera si exista momentan intr-un singur exemplar, dar expertii auto cred ca lansarea masinii reprezinta primul pas spre lansarea unui competitior de masa pentru Mazda.

Designerul sef de la BMW Group, Adrian van Hooydonk, spune ca acest Mini Vision este "un automobil elegant ce imbina clasicismul roadsterelor britanice cu stilul italienesc de design".

"Pentru a obtine performante mai bune am sacrificat toate echiparile inutile si decoratiile de care nu avem nevoie. Greutatea redusa si eficienta interiorului sunt cuvintele de baza pentru aceasta masina. "Mana italiana" se vede in proportiile masinii si in linia de design exterior", anunta BMW Group. 

Combinatia dintre ingineria nemteasca, designul italian si istoria britanica pare a fi una castigatoare. Noul Mini a primit deja "ok-ul" fanilor de a intra in productie. Reactiile au fost pozitive, chiar daca BMW nu a dezvaluit elemente importante precum motorizarea sau pret de vanzare. 

Modifică setările cookies