Istvan Kovacs Bayer Leverkusen FC Porto uefa champions league Liga Campionilor

Istvan Kovacs, „mitraliat” în presa din Germania și Portugalia după Leverkusen - FC Porto, 0-3: „Totul salvat de VAR!”

Prestația lui Istvan Kovacs din Bayer Leverkusen - FC Porto, 0-3, din grupele UEFA Champions League a fost criticată de ambele părți. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 13 Octombrie 2022, 13:57
Data actualizarii: Joi 13 Octombrie 2022, 13:57

Sezonul trecut, Istvan Kovacs (37 ani) a avut prestații remarcabile în meciurile europene, totul culminând cu finala UEFA Conference League, dintre AS Roma și Feyenoord, 1-0, transmisă în direc de PRO Arena și VOYO

Porguhezii, supărați pe Istvan Kovacs, chiar dacă au câștigat cu 3-0 

Delegat la meciul dintre Bayer Leverkusen și FC Porto, 0-3, din runda a treia din grupele UEFA Champions League, Kovacs i-a nemulțumit atât pe nemți, cât și pe portughezi cu deciziile sale. De exemplu, O Jogo îi reproșează lipsa de reacția și faptul că nu a văzut un penalty și un henț în defavoarea lui Porto. 

„Aproape totul salvat de VAR. Istvan Kovacs poate să-i fie recunoscător experimentatului Paolo Valeri, care i-a corectat greșeli importante. Bakker nu a simulat, din contră, era faultat de penalty. Schick a deviat mingea cu brațul, un henț mai dificil de observat, iar lovirea lui Galeno, înainte de 2-0, a fost în interiorul careului. Un stil de arbitraj nu întotdeauna înțeles”, a scris publicația din Portugalia. 

„Cu trei intervenții inspirate, VAR are un mare procent al aprecierii pozitive a arbitrajului, brigadă condusă de un român care a lăsat puțin de dorit”, a punctat Record, care l-a notat cu 3 pentru prestația sa. 

Bild a analizat deciziile controversate a lui Istvan Kovacs 

Nemții au fost atât de înverșunați pe deciziile lui Istvan Kovacs, încât au analizat fazele care l-au pus în dificultate pe arbitrul din Carei. 

Minutul 14:  „Ce a făcut Kovacs? I-a arătat galben lui Bakker, a văzut simulare. Bakker s-a înfuriat, nu-i venea să creadă. Atunci a intervenit arbitrul video. Românul a revăzut faza pe monitor și a întors decizia. Penalty”.

Minutul 35: „Adli a înscris din șapte metri, dar imaginile pe slow motion au dovedit că Schick a deviat balonul cu brațul. Cu ajutorul VAR, Kovacs a anulat reușita pentru henț. Era și offside, apropo!”.

Minutul 53: „Kovacs a dat întâi lovitură liberă de la marginea careului după ce Adli l-a lovit pe Galeno. Arbitrul video a trecut peste el. Picioarele lui atacantului de la Porto erau în suprafața de pedeapsă”.

Minutul 63: „Încă un penalty! Kossounou l-a «controlat» pe Galeno. Altă decizie grea”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!