Dieta din Epoca de Piatră a starului care e coleg cu Horațiu Moldovan: ce mănâncă și la ce „nici nu se uită”

Marcos Llorente Dieta Paleo Horatiu Moldovan Liga Campionilor
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 09 Aprilie 2024, 14:33
Data actualizarii: Marti 09 Aprilie 2024, 14:32

Atlético Madrid o întâlnește pe Borussia Dortmund, miercuri, în sferturile UEFA Champions League.

Înaintea meciului cu germanii, Marcos Llorente (29 de ani) a vorbit la emisiunea „El Larguero” despre dieta sa. Mijlocașul lui Atléti ține dieta Paleo, cunoscută și ca „dieta Epocii de Piatră” sau „dieta Omului Cavernelor”.

Marcos Llorente urmează dieta Epocii de Piatră!

„O să urmez dieta Paleo 100%. E un stil de viață, o formă de a trăi. Cu asta o să trăiesc, cu asta o să mor. O țin pentru sănătatea mea, nu pentru fotbal. Știu sigur că atunci când îmi voi încheia cariera, o să am grijă de mine ca acum”, a spus Llorente.

Jucătorul spaniol a explicat ce înseamnă dieta Paleo. „Ideea e să mănânci ce se mânca în paleolitic. Trebuie să elimini toate alimentele ultraprocesate. Nici măcar să nu te uiți la ele. De asemenea, elimi și cerealele. Tot ce înseamnă paste, pâine, grâu orez, plus produsele lactate.

Brânzeturi poți mânca, dar numai de cea mai bună calitate. În rest, mănânc de toate. Carne, cum este cotletul, care îmi place mult. Pește, ouă, legume. Plus carbohidrați precum cartofii, cartofii dulci sau maniocul”, a mai zis fotbalistul lui Atlético Madrid.

Ce este Dieta Paleo și ce riscuri presupune

Dieta Paleo a fost popularizată de doctorul Loren Cordain, care a scris o serie de cărți despre acest stil de viață. American de origine, Cordain susține că organismul uman se simte cel mai bine atunci când consumă alimente pe care strămoșii noștri le puteau culege sau vâna.

Cei care urmează această dietă o văd ca pe un mod de a își îmbunătăți sănătatea și de a evita bolile comune din lumea modernă. Dieta Paleo nu impune restricții în privința caloriilor consumate.

Conform științei, o astfel de dietă poate însă duce la deficiențe nutriționale, precum cele de vitamina D și calciu. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!