Craiova Maxima plange! Echipa din anii 80 a ramas fara creator! Povestea clubului care a jucat prima semifinala europeana

►Porto - Sevilla joi 22:00 in direct la Sport.ro si Voyo! Cu DRAG de pe Dragao. Semnat FOTBAL!

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Aprilie 2014, 09:34
Data actualizarii: Miercuri 02 Aprilie 2014, 23:22

In sezonul 1981-1982, Universitatea Craiova termina pe locul 2 in Divizia A, la doar doua puncte de liderul Dinamo si se califica in Cupa UEFA. Constantin Otet era antrenor principal, iar regretatul Corneliu Andrei Stroe era vice presedinte al clubului.

In urmatorul an, echipa intra in istorie sub numele de Craciova Maxima. Pe rand, echipe precum Fiorentina, Bordeaux sau Kaiserslautern erau eliminate de catre un club care facea istorie.

In semifinale, Craiova a dat peste Benfica, pe care nu a putut sa o invinga, insa nici nu a pierdut vreun meci. S-a 0-0 la Lisabona si 1-1 la Craiova, ia portughezii au mers mai departe. In finala, Anderlecht i-a batut cu 2-1 la general.

Din echipa faceau parte Silviu Lung, Ungureanu, Aurel Ticleanu, Rodion Camataru, Ilie Balaci, Sorin Cartu sau Costica Stefanescu. Singura echipa care a mai reusit performanta de a ajunge in semifinalele Cupei UEFA a fost Steaua, in 2006, cu Olaroiu pe banca.

“Un gram de noroc daca aveam, am fi reusit sa jucam finala. Nu a fost sa fie pentru, pentru ca arbitrul s-a intors cu spatele la noi, dupa prima lovitura libera pe care ne-a acordat-o si noi am marcat. Pe urma a venit bara lui Zoli si, la sfarsit, am avut un penalty clar, in minutul 83, dupa un fault la mine", a spus Ilie Balaci despre semifinala din 83.

“Este unul dintre artizanii Craiovei Maxima! Este la CS Universitatea Craiova din anul 1966. Timp de patru ani a ocupat functia de secretar al CS Universitatea Craiova. Apoi, intre 1970-1983 a fost vicepresedinte al clubului, iar in sezonul 1983-1984 presedinte al CS Universitatea Craiova. in tot acest timp, a condus clubul spre marile performante pe plan intern si european” era descris acesta pe site-ul Craiovei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!