Alexandru Iatan Liga 2 Seria 1

Fanii ii spun adio azi lui Alexandru Iatan! Vezi ce mesaje au avut pentru el!

Circa 35 de fotbalisti si membri ai conducerii de la Dunarea Giurgiu si peste 50 de suporteri  vor participa, sambata, la Plosca, la inmormantarea portarului de 19 ani, Alexandru Iatan, care a murit in timpul unui antrenament.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2009, 13:55
Data actualizarii: Sambata 05 Septembrie 2009, 14:04

Presedintele Dunarii Giurgiu, Marin Stelian, a declarat, sambata, ca la Plosca vor merge si reprezentanti ai autoritatilor publice locale. "La Plosca se deplaseaza lotul de sportivi ai clubului Dunarea, circa 30 de persoane, cinci membri ai conducerii, dar am inteles ca ne va insoti si vicepresedintele Consiliului Judetean, Dumitru Gavrila, cat si reprezentanti ai municipalitatii. Clubul Dunarea suporta toate cheltuielile de inmormantare", a spus Stelian, pentru NewsIn.

In acelasi timp, peste 50 de suporteri giurgiuveni, care scandau "Adio ingerul nostru, te vom iubi mereu!", s-au urcat intr-un autobuz cu destinatia Plosca, judetul Teleorman. Acestia au dus cu ei la inmormantare mai multe coroane de flori, dar si doua bannere. Pe unul au inscriptionat mesajul: "Se spune ca ingerii joaca fotbal in cer si au avut nevoie de cel mai bun portar. Dumnezeu l-a luat pe Alex in ceruri, sa joace alaturi de ingeri". Celalalt banner cuprinde numele mai multor fotbalisti romani si straini decedati in ultimii ani pe terenul de joc, reuniti de suporterii giurgiuveni sub titulatura de "echipa lui Dumnezeu".

Portarul Alexandru Iatan, in varsta de 19 ani, a decedat, miercuri seara, in timpul unui antrenament cu Dunarea Giurgiu, dupa ce a aparat o lovitura de la 11 metri, mingea lovindu-l in zona stomacului.

Presedintele clubului Dunarea Giurgiu, Marin Stelian, declara joi, pentru NewsIn, ca tanarul fotbalist a suferit un stop cardio-respirator si un edem pulmonar si ca, potrivit medicilor, lovitura primita nu ar fi fost cea care i-ar fi cauzat moartea. "Am avut in mana certificatul de deces al baiatului, iar diagnosticul a fost stop cardio-respirator si edem pulmonar. Scrie clar ca lovitura nu a fost cauzatoare de moarte", spunea Marin Stelian.
Portarul Alexandru Iatan fusese imprumutat pana la finalul sezonului de Dunarea Giurgiu de la Astra Ploiesti, transferul oficial efectuandu-se chiar in ziua decesului.
 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies